Benitez slår tilbake mot kritikken

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images / All Over Press

31.03.13 21:29

Chelsea var et par klasser dårligere enn Southampton i lørdagens oppgjør, og tapte 2-1.

En del av grunnen til det skuffende resultatet kan tilskrives et svært godt Southampton-lag. Noe av forklaringen kan også være at Rafael Benitez valgte å hvile en haug med førstevalg før mandagens FA-Cup-kvartfinale mot Manchester United.

Les også: Ryker fjerdeplassen nå, Chelsea?

Naturlige førstevalg som Demba Ba, Ashley Cole, David Luiz, Ramires og Eden Hazard ble satt på benken fra start, samtidig som Juan Mata ble igjen i London med feber.

Forsvarer uttaket
Det førte til umiddelbar kritikk mot Benitez, og spørsmål om han gjorde rett i å prioritere FA-Cupen fremfor kampen om en Champions League-plass dukket raskt opp. Særlig med tanke på at alle utfordrerne til en tredje- og fjerdeplass vant sine kamper.

Nå slår Benitez tilbake mot kritikken.

- Jeg tok en avgjørelse om å bruke troppen jeg har til rådighet fordi jeg er sikker på at alle spillerne jeg velger innehar nok kvalitet, sier den spanske manageren ifølge Sky Sports.

Uansett kvalitet; det ble tap for Chelsea i den tøffe bortekampen mot Mauricio Pochettinos menn, noe som betyr at de blå fra Vest-London ble passert av Tottenham, mens Arsenal nå er kun to poeng bak.

Suksess på flere fronter
Benitez er imidlertid fortsatt sikker på at både en topp fire-plassering og cupsuksess er innenfor rekkevidde.

- Jeg har stor tro på at laget mitt kan ende innenfor topp fire i tillegg til å ha suksess i FA-Cupen og Europaligaen, mener han.

På mandag står altså Manchester United mellom Chelsea og en plass i semifinalen i verdens eldste fotballturnering. Da ventes alle som ble hvilt fra start på lørdag å være tilbake.

Det kommer klart frem av Benitez' uttalelse.

- I ligaen kan man tåle et tap ettersom det spilles flere kamper. I FA-Cupen har man kun en sjanse før man er ute.

(Artikkelen fortsetter under videospilleren)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'bgqlxo46pktl1nycd4xqqcbpq', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-bgqlxo46pktl1nycd4xqqcbpq', 'eplayer14');

Ingen fotballfest
Mandagens gigantoppgjør på Stamford Bridge har fått mye oppmerksomhet også på grunn av at avspark finner sted under 48 timer etter lagenes siste kamp.

Det gjør at vi ikke kan forvente en klassiker av en fotballkamp, skal vi tro Uniteds spiss-stjerne Robin van Persie.

- Kampen kommer rett og slett altfor tidlig. Folk må forstå at de ikke kan forvente noen stor kamp, da det rett og slett er umulig, sier nederlenderen som spilte hele kampen da Manchester United vant 1-0 mot Sunderland lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.