RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez tok til tårene

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Spanjolen viste følelser under minnegudstjenesten for Hillsborough-ulykken.

Den 15. april 1989 reiste en stor gruppe Liverpool-supportere til Sheffield for å støtte laget sitt i FA-cupsemifinalen mot Nottingham Forest.

96 supportere returnerte aldri hjem. De ble klemt i hjel på grunn av overfylte triubner, og mistet livet den dagen i april.

Benitez på tribunen
Hillsborough-tragedien for 22 år siden huskes fortsatt som en av de mest tragiske episodene innen den moderne fotballen, og spesielt i England.

Tribuneulykken, som altså kostet 96 supportere livet, har også på mange måter vært med å forme Liverpool som fotballklubb de to siste tiårene.

Fredag ble det tradisjonen tro arrangert minnegudstjeneste for dem som mistet livet, på ærverdige Anfield, og mer enn 12.000 mennesker hadde møtt opp.

Ofrenes familier, overlevende og både tidligere og nåværende Liverpool-spillere var til stede på Anfield under minnegudstjenesten.

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benítez var også på plass. Spanjolen, som mistet jobben i klubben etter forrige sesong, har aldri lagt skjul på sin store respekt for Liverpools historie.

Ble hyllet på Twitter
Den arbeidsledige taktikeren - bosatt i nettopp Liverpool - var tydelig rørt der han satt på tribunen, og ifølge engelske medier tok 50-åringen (fyller 51 16. april) til tårene.

«Rafael Benítez mottar stående applaus for sin opptreden på Anfield i dag», tvitrers fra fansiden Empire of the Kop.

«Rafael Benítez», er det de eneste to ordene man kan lese i Liverpool-keeper Dean Bouzanis siste tweet, og det sier vel det meste om hva han mener.

«En veldig rørende gudstjeneste. Det var virkelig tøft å overvære nå som jeg har barn selv. Bare tenk hvordan det er når noen av dine kjære drar på kamp og ikke kommer hjem», skriver sønnen til Liverpool-manager Kenny Dalglish, Paul Dalglish.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Må aldri glemmes
Andre kjente fjes på Anfield fredag ,var kaptein Steven Gerrard - på krykker -, nykommerne Andy Carroll og Luis Suarez, og selvfølgelig manager Kenny Dalglish.

Det var skotten som var manager for Merseyside-klubben da ulykken inntraff i 1989, og de 96 dødsfallene skal ha gått svært sterkt inn på den nå 60 år gamle fotballprofilen.

Mange mener det er Hillsborough-tragedien og alle kontroversene i kjølvannet av ulykken, som var grunnen til at Dalglish valgte å trekke seg som manager for klubben i 1991.

Han har likevel hele veien vært en støttespiller og pådriver for at de omkomnes familier skal bli vist den respekten og rettferdigheten som de fortjener.

- Det nærmer seg positive nyheter for de etterlatte familiene, men det har tatt lang tid, sier skotten ifølge The Mirror fredag.

- For to år siden kom Labour-minister Andy Burnham til minnegudstjenesten og lovet at han skulle gjøre sitt beste for å få tilgang til dokumenter som i utgangspunktet ikke skulle blitt frigitt før tre-fire år fram i tid. Og all ære til ham for å ha fått til dette. De etterlatte familiene har nå tilgang til dokumenter de ikke hadde tidligere, sier manageren.

- Det er derfor jeg sier at det nå ser litt mer positivt ut for familiene. Men jeg tror aldri smerten vil bli borte, og det burde den heller ikke. Det som skjedde der bør aldri bli glemt, sier han.

En hyllest til de 96 omkomne fra 2009:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere