RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp

Benitez ut mot Ferguson – igjen

Sist oppdatert:
Se hvorfor spanjolen rister på hodet av United-manageren.

Manchester United-manager sir Alex Ferguson tordnet mot assistentdommer Simon Beck etter 1-1-kampen mot Tottenham søndag kveld.

- Han hadde en sjokkerende kamp. Jeg er skuffet over prestasjonen hans, sa Ferguson om assistentdommeren.

Nå må skotten forklare seg overfor FA (det engelske fotballforbundet) innen torsdag kveld, og United-sjefen risikerer å bli straffet for uttalelsene.

Det kommer ikke til å skje, skal vi tro Rafael Benítez, som avventer FAs beslutning med stor interesse.

Chelsea-manageren mener nemlig at Ferguson er den eneste manageren i Premier League som kan si hva han vil om dommere - uten å bli straffet.

Gjentar kritikk
Overfor The Times gjenoppliver spanjolen irritasjonen han lenge har hatt mot Manchester United-manager sir Alex Ferguson. I 2009 tordnet nemlig Benitez mot Ferguson, i det som etter hvert ble en nokså berømt tirade.

- Ferguson kan snakke om dommere og ingenting skjer. Han klager på alt og alle. Han er den eneste manageren som får lov til å holde på sånn. Man ser det hver uke hvordan de legger press på dommeren. Det er en del av spillet, men Ferguson er den eneste manageren i serien som ikke blir straffet for slike ting. Hvordan kan han snakke om respekt og samtidig kritisere dommeren hver eneste uke?, sa Benitez den gangen.

I intervjuet med The Times peker Benitez på likhetene mellom Fergusons oppførsel etter søndagens kamp og det som skjedde i forkant av tiraden i 2009.

- Jeg prøver alltid å konsentrere meg om min egen jobb, men den gangen måtte jeg beskytte min egen klubb. Jeg så hva som skjedde, og nå er kanskje flere i ferd med å se det samme som meg, sier Benitez, som den gangen var Liverpool-manager.

- Jeg vil ikke si for mye om det, for det er åpenbart, fortsetter han.

FA må ta grep
Chelsea-sjefen mener Ferguson aldri kommer til å gi seg med uttalelser om dommerne, hvis ikke FA straffer ham knallhardt.

- Alt handler om hva det engelske fotballforbundet gjør med saken. Det jeg sa den gangen (i 2009) var det jeg så. Det jeg ser nå er ganske likt. Nå avhenger det av FA. Jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre, men alt avhenger av dem, sier Benitez.

FA har imidlertid straffet Ferguson knallhardt tidligere, og vurderer trolig å gjøre det samme igjen. Da United tapte 2-1 mot Chelsea i 2011, ble Ferguson utestengt i fem kamper for å ha beskyldt Martin Atkinson for å «ikke dømme rettferdig».

I løpet av helgen eller neste uke får vi se hva FA velger å gjøre. Det som er helt sikkert, er at Ferguson og Benitez ikke kommer til å dele et glass rødvin når United møter Chelsea i starten av mai.

P.S: Savner du Premier League-tabellen? Den er flyttet fra høyre side til bunnen av saken.

Nettavisen følger overgangsvinduet live frem mot «deadline day». Bli med på moroa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere