RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Benitez vant maktkampen

Sist oppdatert:
Fredagens nyhet tyder på at Rafael Benitez får mer makt i Liverpool.

Liverpools daglige leder Rick Parry , som har vært involvert i en nokså offentlig maktkamp med Rafael Benitez, har forhandlet om en sluttpakke de siste ukene, melder The Times.

Nå melder klubben på sin nettside at Parry slutter i Liverpool etter denne sesongen.

- Dette kan man tolke som at Benitez har vunnet maktkampen. Sånn jeg tolker dette, har Benitez stilt dette som et ultimatum, konstaterer formann Pål Christian Møller i Liverpools norske supporterklubb overfor Nettavisen.

- Jeg vet at Benitez har vært veldig frustrert. Jeg traff han i sommer og da sa han ting som jeg ikke kan gjengi her.

Ville ha Vidic og Barry
Benitez har ikke lagt skjul på at han ønsker mer kontroll over spillerkjøp, og dette punktet skal ha vært avgjørende for at han så langt har takket nei til fem forslag til ny kontrakt med klubben. Spanjolens nåværende avtale med Liverpool gjelder ut neste sesong.

Tidligere denne uken dukket det opp rykter om at Rafael Benitez skulle slutte, noe den supporterkjære manageren bestemt avviste etter 1-0-seieren over Real Madrid i onsdagens Champions League-dyst.

Les også: - Jeg blir i Liverpool

- De siste utspillene til Benitez om at han ønsker mer myndighet, er vanskelig å tolke som annet enn kritikk mot den øverste ledelsen, og Rick Parry. Den uoffisielle versjonen, som jeg har hørt fra folk som sitter nært miljøet, er at Rafael føler at ledelsen har vært for treg flere ganger, både med å forlenge kontraktene til eksisterende spillere og hente inn spillere som han har ønsket å kjøpe. (Nemanja) Vidic er ett eksempel, Gareth Barry et annet, forteller Møller.

Mistet kommersielt ansvar
Det sies og skrives i England at Rick Parry har vært George Gilletts mann, og at disse to sto bak møtet med Jürgen Klinsmann da eierne vurderte å sparke Rafael Benitez, mens Benitez har funnet det noe enklere å forholde seg til Tom Hicks. Da Hicks bekreftet overfor media at eierne hadde vært i samtaler med Klinsmann, reagerte naturlig nok Benitez negativt. Og etter dette skal forholdet mellom han og Parry ha vært anstrengt.

- Amerikanerne ansatte jo Ian Ayre som kommersiell direktør for et par år tilbake, og skilte ut alt det kommersielle fra det sportslige fordi de mente at klubben ikke ivaretok det kommersielle godt nok. Og Hicks gikk ut direkte mot Parry og mente at han både var ubrukelig og måtte få sparken. Det kan virke som om Hicks har nådd fram med sine tanker og sin vilje, mener Møller.

- Det må ha vært nesten umulige arbeidsforhold for Parry, legger han til.

Rafael Benitez har en svært sterk posisjon i spillergruppen i Liverpool, hvor mange har samme morsmål som manageren. Flere spillere har da også signalisert at de kan komme til å forsvinne fra Liverpool dersom Benitez går av eller får sparken. Sånn sett vil mange supportere nok juble over at Parry slutter, ettersom han gikk dårlig overens med Benitez.

Så langt vil imidlertid ikke Pål Christian Møller gå.

- Men det er positivt hvis dette bidrar til å roe de interne stridighetene. Det er nesten noe av det viktigste for Liverpool nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere