*Nettavisen* Sport.

Benitez ville ha Hazard til Liverpool

Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Nå får Chelsea-manageren endelig jobbe med superstjernen.

27.11.12 10:58

Under sine siste sesonger i Liverpool tok Rafael Benítez opp kampen med den forhatte eierduoen Tom Hicks og George Gillett.

Amerikanerne var knipne med pengepungen og den spanske manageren var frustrert over at han ikke fikk hente de spillerne han ville til den røde klubben. Benitez har tidligere fortalt om hvordan han prøvde å hente folk som Stevan Jovetic, Radamel Falcao, og Dani Alves til klubben, uten å lykkes.

- Ville ha ham
Nå forteller den ferske Chelsea-manageren at han også gjorde et forsøk på å hente Eden Hazard til Liverpool, før han til slutt fikk sparken i Liverpool.

Chelsea hentet den talentfulle belgieren fra franske Lille i sommer for rundt 32 millioner pund, og nå får Benitez endelig muligheten til å jobbe med mannen han har beundret lenge.

- Eden Hazard, vi ville ham til Liverpool, men det gikk ikke. Han var på toppen av listen vår, men vi måtte velge noen som var lenger ned på den, sier Benitez ifølge engelske medier.

- Men jeg er en erfaren mann, og vet at jeg ikke bare kan si: «Jeg vil ha ham, og ham». Man må være fornuftig, og jeg var fornuftig, sier Chelsea-sjefen.

Benitez ga tidligere i år ut boken Champions League Dreams og der fortalte ham hvordan Liverpools eiere blokkerte flere kjøp mot slutten av hans karriere i klubben.

(artikkelen fortsette runder bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

- Vi visste vi trengte flere spisser enn Fernando Torres. David Ngog var fortsatt litt for ung. Vi hadde penger til å kjøpe Jovetic, men avtalen ble aldri noe av, skriver manageren.

Uavgjort mot City
Spanjolen skriver videre i boken at han følte dette var noe av grunnen til at Liverpool ikke tok det siste skrittet etter andreplassen i 2008/2009-sesongen.

I boken står det også at Benitez ville ha Matthew Upson og Sylvain Distin inn for å styrke bredden i forsvaret.

Etter tiden i Liverpool har Benitez hatt et mislykket opphold i italienske Inter, før han i forrige uke ble ansatt som manager i Chelsea etter Roberto Di Matteo.

Spanjolen åpnet karrieren i den blå londonklubben med uavgjort mot Manchester City i Premier League.

Benitez ble imidlertid ikke tatt godt imot på Stamford Bridge og flere supportere uttrykte sin misnøye med den nye manageren. Mye på bakgrunn av ting Benitez tidligere har uttalt om Chelsea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.