RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benzema forbi Ronaldo

Foto: AP/Scanpix
Franskmannen med ny pers i Champions League.

APOEL - REAL MADRID 0-3:

I Real Madrid må de fleste leve litt i skyggen av Cristiano Ronaldo. Portugiseren scorer som bare det og er kanskje den viktigste bidragsyteren på storlaget.

José Mourinho har imidlertid flere spisser som vet hvor målet står. Tirsdag spilte Karim Benzema en viktig rolle da Madrid-laget tok et langt skritt videre i Champions League.

Franskmannen scoret to ganger borte mot kypriotiske APOEL Nicosia i den første kvartfinalen mellom de to lagene og dermed blir Real Madrid svært tøffe å stoppe i returen.

Syv fulltreffere
Benzema har nå totalt scoret syv mål i denne sesongens utgave av den gjeveste europacupen. Det er rekord for spissen og han har nå ett mer enn Ronaldo i turneringen.

Lagkompisen står fortsatt med seks i Champions League, etter at han måtte gå målløs av banen tirsdag.

Det skulle imidlertid ta tid før Real Madrid fikk hull på byllen på Kypros. Nærmere bestemt skulle det gå 74 minutter før Karim Benzema satte inn kveldens første.

Marcelo og Kaka kombinerte på venstresiden, før sistnevnte slo presist inn til den franske spissen. Benzema kastet seg fram og stupheadet inn gjestenes ledermål.

Bare åtte minutter senere var det duket for 2-0 til det spanske laget. Også denne gangen var brasseduoen Kaka og Marcelo sentrale.

Bra utgangspunkt
Ronaldo hælet igjennom til backen, som ble felt, men likevel klarte å få ballen inn. Der kom Kaka stormende og fikset scoring. APOEL har for øvrig også en Kaka. Han satt på benken.

Og helt på tampen skulle altså Benzema sette kronen på verket med sin andre scoring for kvelden. Mesut Özil sto for forarbeidet og spissen fikk en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål.

Dette betyr at José Mourinhos menn har et strålende utgangspunkt før returen på Santiago Bernabéu. Det lukter semifinale av portugiserens mannskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere