*Nettavisen* Sport.

Ber engelske talenter dra vekk

VET HVA HAN SNAKKER OM: Vincent Kompany er fra Belgia, og spiller sammen med stjerner fra Elfenbenskysten, Spania, Argentina og Serbia. Det er ikke mange engelskmenn i Manchester City. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)

Kom dere bort fra England, råder Vincent Kompany.

Manchester Citys kaptein, Vincent Kompany, er opptatt av mer enn hvordan han og laget presterer på fotballbanen. Belgieren eier eksempelvis sin egen fotballklubb i hjemlandet, BX Brussels, som for øvrig trenes av nordmannen Johnny-Mikael Gallefoss.

Det er derfor ingen overraskelse at han har meninger om hvorfor England ikke klarer å produsere like mange stortalenter som før.

28-åringen mener at unge, engelske spillere bør reise utenlands for å utvikle seg.

- Unge, engelske spillere bør forsøke å bygge opp erfaring utenlands, i en liga som er enklere å spille i og ikke fullt så krevende fysisk, sier Kompany ifølge Sky Sports.

Kompany oppfatter engelske talenter som motvillige til dette.

- Det handler ikke om nasjonalitet. Det er vanskelig for alle spillere å komme til Premier League, argumenterer midtstopperen.

- Nå er jeg halvt manchestermann. Ingenting vil glede meg mer enn å se barn fra Manchester, som har støttet klubben siden de var seks år gamle, ha suksess og spille for City. Men du er nødt til å ta midlertidige steg, konkluderer Kompany.

Det eneste problemet er holdningen, anser han.

- Hvis du foreslår til en 17-åring å spille i League One eller i den nederlandske toppdivisjonen, vil 90 prosent foretrekke å spille i League One. Det er et annet springbrett. Du må ha et mer åpent sinn.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.