Ber om at Platinis utestengelse oppheves

HEVDES USKYLDIG: Den søramerikanske fotballføderasjonen (CONMEBOL) er kritisk til at Michel Platini, her sammen med Sepp Blatter, er utestengt fra all fotball i 90 dager, mens han etterforskes av FIFAs etiske komité

HEVDES USKYLDIG: Den søramerikanske fotballføderasjonen (CONMEBOL) er kritisk til at Michel Platini, her sammen med Sepp Blatter, er utestengt fra all fotball i 90 dager, mens han etterforskes av FIFAs etiske komité Foto: Michael Buholzer (Afp)

Sør-Amerikas fotballføderasjon mener utestengelsen av UEFA-sjefen må oppheves øyeblikkelig.

10.10.15 15:38

Den søramerikanske fotballføderasjonen (CONMEBOL) er kritisk til at Michel Platini er utestengt fra all fotball i 90 dager, mens han etterforskes av FIFAs etiske komité.

- Platini er ikke funnet skyldig i noe som helst, og utestengelsen setter valgprosessens integritet i fare, sier det søramerikanske forbundet i en pressemelding.

UEFA-president Platini ble torsdag utestengt i 90 dager av den etiske komiteen, men CONMEBOL mener den må oppheves med øyeblikkelig virkning.

Franske Platini har vært favoritt til å erstatte Sepp Blatter, som også ble suspendert i 90 dager torsdag, som FIFA-president i februar neste år.

Platini er avhengig av å få anket utestengelsen ettersom han formelt må kunngjøre sitt kandidatur fire måneder før valget.

Noe som kan hjelpe Platini er at FIFA, ifølge Reuters, vurderer å utsette presidentvalget. Det skal etter planen gjennomføres i februar.

Nå går også det franske fotballforbundet ut med massiv støtte til Platini. Det snakkes om å sende saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

«Det franske fotballforbundet har vedtatt å sende saken videre til CAS, dersom ikke anken til Platini blir tatt til følge i FIFAs appellkomité».

Det var en talsmann for det franske forbundet som opplyste dette til Reuters. Det er ventet at en avgjørelse fra FIFA i denne ankesaken vil foreligge innen åtte dager. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.