*Nettavisen* Sport.

Ber Sir Alex om hjelp før Norge-kamp

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Skottene har skrevet brev til Manchester United-manageren.

12. august. Norge-Skottland på Ullevaal. En kampdato skottene likte dårlig. En kamp før den skotske serien er kommet i gang igjen etter sommerferien.

Skottenes trener, George Burley, prøver likevel å gjøre det beste ut av det. Han overbeviste det skotske fotballforbundet om å utsette seriestarten i én uke – slik at han kunne forberede seg til Norge-kampen med å hente inn spillerne sine på en ukes treningsleir før kampen.

Men nå er han avhengig av Manchester United-manager Alex Ferguson.

Og flere andre engelske managere.

– Ikke bruk dem
Manchester United møter nemlig Chelsea i Community Shield før kampen mot Norge, men Burley har nå bedt Alex Ferguson om å frigi nøkkelspiller Darren Fletcher. Slik at midtbanespilleren er maksimalt uthvilt og forberedt når skottene møter Norge.

Samtidig har Burley også forsøkt seg med et par reale langskudd. Den engelske Championship-serien starter helga før kampen mot Norge, og landslagstreneren har faktisk også kontaktet flere av klubbene der for å spørre om de skotske landslagsspillerne slipper å spille i serieåpningen.

Akkurat den henvendelsen er det imidlertid tvilsomt om han lykkes med, skriver Daily Record.

Keeper skadet
Fra før av er det kjent at Skottland-keeper Craig Gordon trolig går glipp av kampen i Norge. Derbys Kris Commons kjemper for å bli skadefri, men den viktige midtstopperen Stephen McManus, som ikke var med sist Norge møtte skottene, er tilbake.

Både Norge og Skottland trenger en seier i kampen hvis håpet om en plass i Sør-Afrika-VM virkelig skal leve videre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.