Gå til sidens hovedinnhold

Ber spillerne blø for drakta

Gareth Southgate frykter at enkelte tenker mer på seg selv enn på klubben.

To serierunder før slutt ligger Gareth Southgate og Middlesbrough på nest siste plass i den engelske toppdivisjonen. Lørdag venter Aston Villa på motsatt banehalvdel – klubben Southgate hadde sine beste år som midtstopper i fra 1995 til 2001.

Kampen må vinnes dersom det skal være håp om fornyet kontrakt i Premier League.

– Det er klart det er litt spesielt at det er mot Aston Villa, men slik det er nå tenker jeg kun på at vi må ha tre poeng. Uansett hvilket lag som hadde kommet til Riverside lørdag, hadde vi vært desperate etter tre poeng, sier manageren med godt over 200 kamper som spiller for Aston Villa.

– Må vise lidenskap
– Jobben vår blir å forsøke å nå 37 poeng (full pott på de to siste kampene red.anm.). Hvis vi klarer det, uten å berge plassen, så er det i alle fall ikke på grunn av innsatsen i de siste kampene av sesongen, sier Southgate i forkant av klubbens viktigste kamp på mange år.

Southgate har vært manager i klubben i tre sesonger, og innrømmer at årets sesong har vært tøff.

– Hvis vi ser sesongen under ett, har vi skuffet kollektivt sett. Vi vil jo selvsagt vinne så mange kamper som mulig, men i år har vi underprestert. Nå må vi vise at vi er sulten på en ny sesong på dette nivået og spillerne må vise lidenskapen de har for klubben. De må spille for klubbens videre eksistens i Premier League, og ikke bare tenke på egen agenda, sier Southgate, som med det antyder at flere av hans spillere tenker på klubbskifte allerede nå.

Både Tuncay, Gary O’Neill og Stewart Downing er storspillere som har flere klubber siklende etter seg.

Tøff innspurt
Middlesbrough ligger i øyeblikket tre poeng bak Hull og Newcastle, og har også en teoretisk mulighet til å ta igjen Sunderland (fem poeng opp).

Foruten Villa hjemme på Riverside, møter Middlesbrough West Ham borte i siste kamp. Newcastle spiller hjemme mot Fulham i helga og avslutter borte mot Villa.

Hull har igjen Bolton borte og Manchester United hjemme, mens Sunderland har Portsmouth borte og Chelsea hjemme.

Middlesbrough har vært i Premier League siden 1998. De rykket den gang opp sammen med den tidligere toppklubben Nottingham Forest.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg