*Nettavisen* Sport.

Ber United-spillerne betale

Foto: Paul Ellis/AFP

Manchester Uniteds amerikanske eiere vil gjerne ha tilbake noe av spillernes lønn.

19.01.10 10:12

Manchester United har sikret seg en av verdens beste spillertropper fordi de har utviklet noen egne spillere, men også kjøpt dyrt. I tillegg har de spredd rundt seg med heftige lønner for å kunne konkurrere i verdenstoppen.

Klubben sliter imidlertid økonomisk, og ifølge The Sun har amerikanerne nå bedt spillerne om å bidra økonomisk for å hjelpe klubben.

- Spillerne vet egentlig ikke hvordan de skal tolke dette, sier en anonym kilde til avisa.

- Mange synes det er litt spesielt at de som betaler lønna deres egentlig prøver å finne ut om de kan få noe av lønna tilbake, legger kilden til.

Spillerne lokkes med en årlig gevinst på sju prosent hvis de investerer minst 50.000 pund i United-obligasjoner.

Manchester United sliter med milliardgjeld, og vurderer nå å selge både banen Old Trafford og treningsanlegget i Carrington. Samtidig er det kjent at antallet billige billetter på Old Trafford kommer til å reduseres. For selv om United drar fulle hus, 70.000 mennesker, til hver eneste hjemmekamp, så går klubben med tap.

Uavhengige supportergrupper har lenge ytret sin misnøye. Det er varslet demonstrasjoner i forbindelse med hjemmekampen mot AC Milan i Mesterligaen i mars, og mandag ble det kjent at en bekjent av Alex Ferguson, Johnny Flacks, mannen som har vært sentrale i flere supportergrupper, faktisk foreslo at Alex Ferguson burde trekke seg som den ultimate protesten mot de amerikanske eierne.

Les også:- Trekk deg, Ferguson!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.