RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Berbatov: - Jeg mislyktes

Sist oppdatert:
Manchester United-stjernen lå søvnløs om nettene.

- Jeg skuffet meg selv. Jeg må være ærlig nok til å si det.

Det sier Manchester Uniteds Dimitar Berbatov i et såkalt eksklusivt intervju med The Sun. Bulgareren, som ble hentet inn for om lag 300 millioner kroner fra Tottenham for et drøyt år siden, scoret riktignok totalt 14 mål i løpet av fjoråret. Likevel, for et lag som vant serien og ligacupen, kom til finalen i Mesterligaen og semifinalen i FA-cupen, så var forventningene større.

- Er bare Dimitar...
- Presset var stort, og muligens var jeg en skuffelse. Jeg ville jo vise meg fram, men man må huske at United-fansen er vant til George Best, Bobby Charlton og Erik Cantona. Jeg er bare Dimitar. Jeg hadde en rekke målgivende pasninger, men jeg må score mer mål, sier han.

- Jeg vet ikke alltid hva jeg gjør feil, heller. Kanskje er det uflaks? Kanskje er det meg? Hvem vet. Om nettene kunne jeg ligge våken og tenke: «jeg burde gjort det og det i stedet». Presset ble for stort. Det er mitt ansvar, legger han til.

Denne sesongen har spissen scoret to mål på fem kamper fra start og to som innbytter, men fansen er fortsatt delt i oppfatningen av ham. Han innrømmer at deler av kritikken har påvirket ham.

- Men ikke negativt. Jeg gikk inn på de offisielle statistikkene (ProZone). Der så jeg at jeg var på 9. plass over spillerne som løpte mest. Sånn sett er jeg en nerd. Kanskje ser jeg for mye på sånt også. Men da sesongen var over, hadde jeg gått fra 9. til 4. plass. I år kanskje jeg blir den som løper mest? Men samtidig har jeg min stil. Jeg løper ikke uten grunn. Jeg er alltid på alerten.

- Ikke fansens skyld
Men hva med fansen som er misfornøyd med ham?

- Det er min skyld at de ikke er fornøyd. Ikke deres. Det er jeg som må forandre meg, sier han.

I helga får han en ny sjanse til å vise seg fra en enda bedre side. Da spiller Manchester United hjemme mot Sunderland.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere