Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berbatov med Solskjær-skryt: - Han gjør en fantastisk jobb

FÅR STØTTE: Tidligere Manchester Unted-spiss Dimitar Berbatov tror Ole Gunnar Solskjær ligger godt an med tanke på å få jobben som manager i klubben permanent.
FÅR STØTTE: Tidligere Manchester Unted-spiss Dimitar Berbatov tror Ole Gunnar Solskjær ligger godt an med tanke på å få jobben som manager i klubben permanent. Foto: Jon Super (AP / NTB scanpix)
Den norske manageren skrytes opp i skyene av den tidligere Manchester United-favoritten.

Dimitar Berbatov var en sentral spiller for Manchester United i flere sesonger under sir Alex Fergusons ledelse. Den elegante bulgareren scoret 56 mål for klubben og ble en favoritt blant fansen med sin lekne spillestil.

37-åringen følger fortsatt godt med på det som rører seg i gamleklubben og til The Mirror sier Berbatov at han har fått med seg den gode starten som Ole Gunnar Solskjær har fått som manager i Old Trafford-klubben.

- Nesten garantert

Bulgareren mener at United ikke kan overse nordmannen i sin jakt på en permanent manager, om de gode resultatene fortsetter.

Så langt står Solskjær med fem strake seire.

- Hvis United fortsetter å spille som nå, og jeg ser ingen grunn til at de skal stoppe å prestere slik, er det nesten garantert at Solskjær får jobben.

- Solskjær gjør en fantastisk jobb. De bør gi ham jobben etter sesongen, uansett om laget havner blant de fire beste eller ikke, så lenge laget fortsetter å prestere så bra som de har gjort, sier han til avisen.

Bulgareren tror mange har fått med seg det Solskjær har utrettet på kort tid i United, og spår at andre klubber fort vil vise interesse for 45-åringen, om han ikke blitt ansatt på permanent basis i Manchester-klubben.

HAR TROEN PÅ SOLSKJÆR: Tidligere United-spiss Dimitar Berbatov.

- Hvis United ikke ansetter ham, er jeg sikker på at andre Premier League-klubber vil gi ham en jobb. Nok en gang gjør han seg bemerket i Englands øverste divisjon og det er utrolig bra for ham, mener Berbatov videre.

- Ser ut til å fungere

Det at den norske manageren har en lang spillekarriere i Manchester United, ser Berbatov på som en stor fordel i en slik rolle.

- Når en klubblegende blir manager, får han umiddelbart oppmerksomheten til spillerne. Utelukkende med bakgrunn i det han har utrettet som spiller. Når du er i den situasjonen som Ole er - du har scoret masse mål og vunnet mange trofeer - da får du oppmerksomheten.

- Han trenger ikke å skrike eller rope for å bevise noe. Han må bare vise spillerne at de kan stole på ham, vise at han vet hva han driver med, og basert på resultatene og måten de spiller på, ser det ut til å fungere.

Søndag leder Solskjær United i det som er den antatt tøffeste kampen så langt etter at han overtok jobben fra José Mourinho, borte mot Tottenham. Dimitar Berbatov har også en fortid i londonklubben.

Han spilte for Tottenham mellom 2006 og 2008.

- Det blir den første virkelige testen, mener bulgareren.

- Ville vært utrolig

Så langt står nordmannen altså med fem strake seirer som United-manager, fire av dem i Premier League, men triumfene har kommet mot klubber som Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle.

Alle lag det har vært ventet at United skal slå.

Tottenham derimot, kjemper helt i toppen av tabellen.

- På et eller annet tidspunkt kommer det et tap og det vil bli interessant å se hvordan manageren reagerer på det først tapet, sier Berbatov.

- Med mindre de ikke taper én eneste kamp ut sesongen, selvsagt. Det ville i så fall vært helt utrolig. Men om Spurs kan overvinne slitne bein, har de en stor mulighet til å vinne igjen, mener 37-åringen.

Tottenham slo United på Old Trafford tidligere i sesongen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!