RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henning Berg skjønner at det går mot slutten i Legia Warszawa, men han er ikke bitter og sint.
Henning Berg skjønner at det går mot slutten i Legia Warszawa, men han er ikke bitter og sint. Foto: Kacper Pempel (Reuters)

Berg: - Jeg takler dette

Sist oppdatert:
Henning Berg skjønner at det går mot slutten i Legia Warszawa, men han er ikke bitter og sint.

Russeren Stanislav Tsjertsjesov kom søndag til den polske hovedstaden og forhandlet med Legia Warszawa om trenerjobben. Samtidig spilte Bergs Legia 2-2 borte mot nestjumbo Górnik Zabrze.

Mandag presenteres beinharde Tsjertsjesov. Han er av flere tidligere elever kalt en «diktator».

– Jeg har en dialog med klubben. Hva vi har snakket om, må jeg holde for meg selv inntil videre. Så får vi se hva som skjer nå. Det er jo ting som tyder på at de vil bytte, sier Berg til NTB.

Ikke styre

Han sitter på toget fra Zabrze til Warszawa når NTB snakker med ham.

– Jeg takler dette. Jeg har 20 år i toppfotballen bak meg og vet at det kan skje så mye, men det er verre for unge spillere med press og spekulasjoner. Derfor var søndagens kamp spesiell.

– Hvis vi (helnorsk trenerteam) må gå, så er det mye bedre å gjøre det nå etter at vi har gjort det bra enn om vi hadde mislyktes. Vi har tross alt vunnet serie og cup og vunnet gruppespillet i europaligaen, sier Berg.

Han er ikke bitter om utgangen blir at han sparkes.

– Det er mye her vi ikke kan styre. Det gjelder blant annet kjøp og salg av spillere. Men jeg vet at den jobben vi har gjort med dette laget og denne troppen, er veldig, veldig bra.

Kom tilbake

Legia lå under to ganger, men kom tilbake. Warszawa-laget spilte ti-tolv minutter med en mann mer mot slutten. Gornik fikk en mann utvist.

Men det ble ikke flere mål. Legia har dermed avgitt 16 poeng på de elleve første serierundene.

Journalister i avisen Przeglad Sportowy sier til NTB at Tsjertsjesov landet i den polske hovedstaden ved 13-tiden søndag. Avisen har publisert bilder av treneren sammen med klubbledere.

Det har vært spekulert i Bergs framtid de siste ukene. Det er nå ventet at Tsjertsjesov presenteres som ny trener mandag.

Berg ledet Legia til ligagull i sin første sesong. I vår vant klubben også cupgullet i vår.

Berg har kontrakt til sommeren 2018. Ifølge Przeglad Sportowy får Berg betalt av Legia inntil han får seg ny jobb eller kontraktperioden ut om han velger å ikke hoppe inn i trenerjobb på vel to sesonger.

Gjennomtrekket av trenere i den polske toppserien er skyhøy. Berg var Legias 12. trener på de siste 15 sesongene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere