*Nettavisen* Sport.

Berg: – Har snytt oss før

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Henning Berg om dommeren etter at en «billig straffe» ga RBK seieren.

27.07.09 07:42

RBK-LSK 2-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg hadde spilt Lillestrøm helt inn i sin egen 16-meter da det gjensto ti minutter av kampen. På stillingen 1–1 jaget trønderne seiersmålet, men maktet ikke å komme nærmere enn to skudd i tverrliggeren.

Men så kom Abdou Razack Traoré på banen.

Den unge afrikaneren har hatt en turbulent sesong så langt i Rosenborg. Men på Lerkendal søndag kveld skulle han få seg en gedigen opptur.

– Tok ikke bena hans
Mye klabb og babb inne i feltet endte med at Traoré lå langflat inne i feltet. Den skyldige var Frode Kippe. Dommer Roy Helge Olsen nølte ikke, og det var dermed duket for straffespark. Den ekspederte Steffen Iversen i mål, og sørget for tre poeng til serieleder Rosenborg.

Tilbake sto gjestene fra Lillestrøm tomhendte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

– Dommeren sier at Frode tok beina hans, men det gjorde han ikke. Det ser jeg selv, og det har andre også bekreftet. Da er det ikke straffe, men likevel så blåser han, sier en tydelig irritert Henning Berg til Nettavisen etter kampen.

– Blir frustrert
For til tross for stor Rosenborg-dominans, så det ut til at kampen skulle ebbe ut med 1–1 og ett poeng til Lillestrøm. Da det i stedet ble null, på grunn av det Berg mener er en dommerfeil, var det en skuffet LSK-trener som svarte pressen.

At Roy Helge Olsen i tillegg har vært innblandet i to tvilsomme situasjoner tidligere i sesongen, der han begge ganger dømte i Lillestrøms disfavør, gjorde ikke noe for å bedre Bergs humør.

– Rosenborg har et bra trøkk i spillet sitt, og har ballen mye. Men de skaper i grunn ikke så mange store sjanser. Vi har dessuten en del gode muligheter som kan bli mål. Når vi da taper på en tvilsom straffe, er det klart man blir skuffet.

– Når den samme dommeren har snytt oss for straffe, samt gitt oss et meget strengt rødt kort tidligere blir man frustrert, forklarer Berg, og sikter til en straffesituasjon med Bjørn Helge Riise og et rødt kort til Vidar Riseth.

Men at Olsen bevisst dømmer mot Lillestrøm vil ikke Berg si noe om.

– Det blir bare spekulasjoner.

– Billig straffe
Også syndebukken Frode Kippe er uenig i dommerens avgjørelse.

– Det er en meget billig straffe, sier Kippe til Nettavisen.

– Jeg tar ikke bena hans. Det er ikke noen soleklar filming, men Traoré gjør mye ut av situasjonen, fortsetter han.

Og Kippe mener at Lillestrøm fort kunne tatt både ett og tre poeng.

– Jeg tror ikke vi hadde sluppet inn mål, hadde det ikke vært for straffen. I tillegg hadde vi mange muligheter til overganger, og kunne fort ha scoret på en av de, sier Kippe.

– Kunne rappet tre poeng
Trener Berg er helt enig med sin kaptein.

– Vi gjør en meget god defensiv kamp. I tillegg har vi en del kontringer som kunne blitt farlige. Da burde vi tatt ett poeng, og kanskje kunne vi rappet tre poeng, sier Berg.

Men Berg har ingen problemer med å innrømme at seieren til Rosenborg til syvende og sist var ganske fortjent.

– Skal man vinne på Lerkendal må man være presis i alt man gjør. Vi ligger som sagt godt defensivt, men vi mister ballen for lett. Da blir det tøft på denne banen, sier Berg.

PS. Mannen som omsatte den omdiskuterte straffen i mål, Steffen Iversen, var ikke i tvil om at dommeren gjorde rett.

– En helt grei straffe. Det er verre om han ikke dømmer, sier Iversen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.