Berg henter nordmann fra LSK

LSKs fysioterapeut Geir Kåsene (t.h.) er hentet til Legia Warsawa av tidligere LSK-trener Henning Berg.

LSKs fysioterapeut Geir Kåsene (t.h.) er hentet til Legia Warsawa av tidligere LSK-trener Henning Berg. Foto: Roar Grønstad (Romerikes Blad)

LSKs fysioterapeut Geir Kåsene er hentet til Legia Warszawa av tidligere LSK-trener Henning Berg.

12.09.14 10:16

Det skriver Romerikes Blad.

Kåsene som ble med Henning Berg til Åråsen fra Lyn før 2009-sesongen, blir nå gjenforent med sin tidligere sjef i den polske toppklubben Legia Warszawa.

Han har i snart seks år hatt en kombinert stilling som fysisk trener og fysioterapeut. LSK-kontrakten hans varer til 2017, men Åråsen-klubben har likevel valgt å slippe Kåsene vederlagsfritt til Polens for tiden beste klubb.

– Når Geir har fått denne muligheten til å jobbe ute i Europa med et trenerteam hvor han kjenner alle fra før, så kunne vi ikke stå i veien. Dette er som en premie for den fantastiske jobben han har gjort for oss, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

– Et savn på lang sikt

Men det er ikke med lett hjerte han nå slipper Kåsene ut porten på Åråsen.

– Dette er på ingen måte noe vi ønsket. På kort sikt vil vi klare oss fordi alle som er i teamet kjenner godt til den jobben som er gjort av Geir over flere år. Men i den langsiktige jobben vil han bli et veldig savn. Vi vil bruke litt tid på å finne ut hvordan vi skal løse det, sier Bjarmann.

Erik Kveen som har jobbet lenge sammen med Kåsene, vil på kort sikt overta en del av oppgavene som Kåsene har hatt.

– Knudtzon fra spurv til maskin

Sportsdirektør Bjarmann får ikke fullrost den jobben Kåsene har gjort på Åråsen siden 2009.

– Jeg tror ikke folk er klar over hvor viktig den jobben han har gjort er for oss når det gjelder å jobbe med fysikk på spillerne våre over flere år. Der har Geir en enorm styrke, sier han.

Før han kommer med et eksempel:

– Ta for eksempel Erling Knudtzon som er den Geir har jobbet lengst med. På årene har Erling gått fra å være en rask spurv til å bli en rask maskin. Jeg kunne listet opp mange eksempler på den jobben han har gjort for å bygge opp spillernes fysikk, fastslår sportsdirektøren.

Kåsene dro til Polen tirsdag for å se på forholdene, og utpå torsdags ettermiddagen ble det enighet mellom både klubbene og romerikingen. Han blir i Warszawa og begynner sin jobb umiddelbart.

– En fin mulighet

Geir Kåsene signerte avtalen som binder ham til Legia Warszawa til sommeren 2016 torsdag ettermiddag.

– For meg er dette en fin mulighet til å jobbe i en stor klubb i Europa. Det jeg har sett her i to dager har imponert meg, sier Geir Kåsene.

Han hørte første gangen om jobben i slutten av august. Etter at klubbens fysiske trener ble hentet til Osasuna i La Liga, så ble det fortgang i samtalene.

– Det er trist å forlate LSK. Dette var ikke noe jeg hadde tenkt for to uker siden, sier han.

Nå skal Kåsene jobbe i et trenerteam med flere kjente fjes.

– Det hadde en viss betydning at det er flere jeg kjenner her fra før. Nå gleder jeg meg til å komme i gang. Målet er å komme tilbake til Norge som en bedre fysisk trener og fysioterapeut, sier Kåsene.

Han flytter til den polske hovedstaden allerede nå, og etter planen skal familien med kone og tre barn flytte etter ved nyttår.

Denne saken er levert av Romerikes Blad.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.