RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henning Berg kan ta seg videre i europaligaen som gruppevinner torsdag. Legia Warszawas norske trener hyller sine medhjelpere.
Henning Berg kan ta seg videre i europaligaen som gruppevinner torsdag. Legia Warszawas norske trener hyller sine medhjelpere. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Berg stolt over helnorsk suksess

Henning Berg kan ta seg videre i europaligaen som gruppevinner torsdag. Legia Warszawas norske trener hyller sine medhjelpere.

– Uten dem hadde det aldri gått så bra som det gjør. De to gjør en kjempejobb, sier Berg til NTB.

Duoen han omtaler i nesten kjærlige ordelag er Kazimierz Sokołowski (51) og Pål Arne Johansen (35).

Bergs hjelpetrenere var også med ham da han startet trenerkarrieren i Lyn i 2005.

– Jeg er stolt av at dette jo er en helnorsk suksess på trenersiden som lykkes i utlandet. Det viser at vi kan. Vi jobber hardt og mye, og vi vet at det skal lite til at det går andre veien. Jeg er den første ikke-polske hovedtreneren i Legia, sier Berg.

Viktig

Torsdag spiller laget borte mot Lokeren i nest siste runde i gruppespillet. Legia kan være gruppevinner om alt går deres vei.

– Det er viktig å vinne puljen. Da vil vi slippe å møte lag utslått fra mesterligaen. Dette vil uansett være et hakk opp for oss i cuprunden.

Bergs seiersprosent i Legia er oppe i over 67 etter at han overtok laget ved nyttår.

Fasiten er: 52 kamper-35 seirer-6 uavgjort-11 tap.

Fortsatt svir mesterligaopplevelsen fra i sommer. Legia rundspilte Celtic over to kamper, vant 6-1 sammenlagt og ble så sparket ut av turneringen etter bruk av en ikke spilleberettiget reserve.

Bøker

Sokołowski kom til Norge fra Polen tidlig på 1990-tallet. Han spilte noen sesonger for Tromsø. Han er en anerkjent spillerutvikler/hjelpetrener med jobb i flere klubber, sist Brann.

Johansen er i tillegg til fotballtrener også en iherdig skribent. Han har utgitt flere bøker.

– Vi jobbet sammen i Lyn i 2005 da han (Berg) hadde sin første jobb som hovedtrener i norsk fotball. Vi tok bronse og var veldig nær gullet i eliteserien. Da jobbet vi også sammen med Kaz Sokolowski, som blir spillerutvikler i Legia nå. Vi trives sammen og har gjort det bra sammen. I tillegg har vi fått noen år på baken til å videreutvikle oss, sa Johansen da han gikk fra assistentjobb i Hønefoss til Legia. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere