Gå til sidens hovedinnhold

Berg venter vill gullfeiring

- Det blir et kok av en annen verden.

Henning Berg ble polsk ligamester fra TV-sofaen lørdag. Nå venter full fest for Legia Warszawa foran hjemmefansen.

- Det blir et kok av en annen verden søndag og bare å glede seg. Det er helt greit at det ble avgjort på denne måten. Det kunne sneket seg inn nerver for oss om vi måtte ha poeng, sier Berg til NTB.

Etter at Lech Poznan og Pogon Szczecin spilte 0-0, er Legias hjemmemøte med Ruch Chorzów søndag uspennende med tanke på serien. Warszawa-klubben har sikret sitt ellevte seriemesterskap og gitt Berg en drømmestart på livet i Polen.

Det er tre serierunder igjen for Legia. Serien avsluttes hjemme mot Lech Poznan 1. juni.

Full pakke
Det er utsolgt stadion med 31.000 tilskuere ventet på tribunene til kampen mot Chorzów. Dermed kan det bli publikumsrekord på den nyrenoverte arenaen.

Fotball er ikke enkel matematikk. Mye skal klaffe. Berg fikk et marerittopphold i Blackburn. Han ble sparket fra jobben etter bare få måneders arbeid. Så dukket han plutselig opp som Legias nye frontmann. Og hvilken fart det ga klubben.

Etter Bergs inntreden har laget vunnet 10 av 13 kamper, spilt to uavgjort og blitt idømt et tap på grunn av tilskuerbråk.

– Det sto 0-0 ved pause i en hjemmekamp da den ble blåst av. Sjansen er stor for at vi hadde vunnet om vi hadde spilt videre, sier Berg.

Samhold
Legia sikter etter hvert mot kvalifisering for mesterligaen. Ambisjonene er store, og Berg har etter hvert skaffet seg mange tilhengere. I starten fikk han kritikk fordi Legia ikke scoret nok mål.

– Jeg er veldig imponert over spillerne mine. De har virkelig gode holdninger. I tillegg har jeg et meget godt støtteapparat med meg, sier Berg til NTB.

Lørdag ble han den fjerde nordmannen i nyere tid med ligamesterskap i utlandet som trener. Tidligere har Trond Sollied (Belgia og Hellas), Åge Hareide (Danmark og Sverige) og Ståle Solbakken (Danmark) sikret gull på fremmed mark.

Seiersfesten må vente til søndag.

– Det kan være vi i støtteapparatet tar et par øl sammen etter Champions League-finalen, bare for å kjenne litt på denne seiersfølelsen, sier Berg.

Beste
Til Legia rekrutterte han Pål Arne Johansen og Kas Sokolowski inn i trenerteamet.

– Begge er de beste jeg kan ha med meg, sier sjefstreneren.

Som spiller vant Berg engelske Premier League med to klubber (Blackburn og Manchester United). Han startet trenerkarrieren i Lyn (2005-08) og ledet også Lillestrøm i flere sesonger (2008-11).

Bergs kontrakt med Legia løper til sommeren 2016. Søndag kan han sette klubbrekord, og tangere den polske bestenoteringen, med ni strake seirer. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar