RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Erlend Aas/Scanpix)

Bergdølmo mister RBK-kampen

Sist oppdatert:
Fredag ble André Bergdølmo den tredje eks-RBK-eren på skadelista i Strømsgodset før møtet med nettopp Rosenborg.

Espen Johsen og Øyvind Leonhardsen er langtidsskadet og uaktuelle til søndagens kamp på Lerkendal. André Bergdølmo var før fredagens trening forberedt på at også han går glipp av gjensynet med sin gamle hjemmebane.

Merker kjøret
- Jeg sliter med ryggen, og må se det litt an. Det er ikke noe alvorlig, bare muskulært, men fredagens trening blir en viktig test, sa Bergdølmo til Nettavisen torsdag kveld.

Han fryktet at belastningen er blitt for stor.

- Jeg tror det er en reaksjon på hardkjøret. Etter nesten ikke å ha spilt kamper, har jeg nå spilt fem kamper på kort tid. Det er uvant for kroppen, innrømte 35-åringen.

Fredag ble det klart at han ikke rekker kampen på Lerkendal. Det opplyser Strømsgodset i en pressemelding.

Selvfølgelig håpet han å bli klar. For Bergdølmo legger ikke skjul på at han fortsatt har sterke følelser for sitt gamle hjemmepublikum.

Fikk applaus
- Jeg hadde noen av mine beste fotballår i Trondheim. Og sist jeg spilte jo på Lerkendal, med Ajax i 2002, fikk jeg kjempeapplaus før kampen. Klart at sånt er moro, medgir Bergdølmo, som var en viktig brikke på de beste RBK-årgangene til dags dato fra 1997-2000.

Han har fått med seg det meste Rosenborg har prestert hittil i år – og har gjort seg opp en mening om hva som venter Strømsgodset.

- For å sammenlikne med den gangen jeg var der, så tror jeg kanskje Rosenborg har flere spillere som er bedre individuelt nå. Men samhandlinga er kanskje ikke like bra. Under Nils Arne Eggen, gikk alt på ren automatikk. Jeg har ikke opplevd noe tilsvarende noen andre steder.

Imponerende dårlige
Bergdølmo har dessuten registrert at det har vært stor forskjell på Rosenborg borte og hjemme hittil i sesongen.

- Hjemmekampen mot Brann var imponerende. Bortekampen mot Stabæk var nesten imponerende dårlig.

Strømsgodset kommer til Lerkendal med samme formasjon og mange av de samme prinsippene som Rosenborg. Og Bergdølmo mener drammenserne bør kunne bite godt fra seg.

- Kampene hittil har vist at vi ikke blir noen kasteball. Vi skal nok få kjørt oss skikkelig der oppe, men jeg tror faktisk vi kan overraske, sa Bergdølmo.

Det blir altså i så fall uten ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere