Bergen holder pusten

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Skjebnekamp i Bergen i kveld, og kun seier er godt nok. Sjekk dagens oddstips.

30.08.10 11:59

Vinn på trav i lunsjen: Sjekk Sportspills eksperttips

Velkommen til en ny uke på Sportspill.no. Forrige uken ble vår beste oddsuke siden lanseringen 10. mars. Hele 9 av 11 anbefalte spill fra ekspertene Andreas Faye-Schjøll og Kurt Leirvåg gikk inn. Tilbakebetalingsprosenten ble på formidable 212.

Den samlede innsatsen var på 1300 kroner, og gevinstene endte på 2795 kroner - et overskudd på nesten 1400 kroner. Les mer her: Nettavisens oddstippere i kanonform

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping?Bestill gratis kortleser her.

Viktig kamp for Brann
Så over til dagens tips.

Etter Hønefoss sterke og overraskende seier borte mot Aalesund søndag, tetter det seg ytterligere til rundt kvalifiseringsplassen i Tippeligaen. Sportsklubben Brann har i øyeblikket kun tre poeng ned til Molde på kvalikplassen, mens Hønefoss etter gårsdagens seier har like mange poeng som Brann (23 poeng).

Vi skal ikke lenger tilbake enn 2002 for å gi Brann-supporterne dårlige minner da bergenslaget måtte ut i kvalik mot Sandefjord for å berge plassen sin i Tippeligaen. Det klarte Brann med et nødskrik, og med kun ni kamper igjen er Brann nødt til å ta trepoengere for at ikke historien skal gjenta seg.

Kveldens motstander Viking har også hatt en svært skuffende sesong og har havnet i ingenmannsland på tabellen med sine 32 poeng. 1-1-3 er fasiten på de fem siste spilte seriekampene. Etter 4-0 seier hjemme mot Hønefoss, har Viking underprestert kraftig med uavgjort hjemme mot Start og Sandefjord, og tapt stygt borte mot Haugesund og spilt uavgjort borte mot formløse Molde. Viking kommer altså til Bergen med ikke dokumentert form og til kveldens kamp må lage unnvære toppscorer Patrik Ingelsten (har blitt langtidsskadd) og i tillegg må Børre Steenslid melde pass. Det betyr at Jørgen Horn får en sjelden sjanse i midtforsvaret sammen med Indiri Sigurdsson.

Forventet Viking-lag ser slik ut:
(4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Jørgen Horn, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Vidar Nisja, André Danielsen, Birkir Bjarnason – Martin Fillo, Erik Nevland, Tommy Høiland.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Hos Brann må Diego Guastavino sone karantene på grunn av kort, og forsvarsspiller Yaw Ihle Amankwah, midtbaneanker Cato Guntveit og spiss Cato Hansen er fortsatt ute. Det er litt usikkert hvordan Rune Skarsfjord velger å erstatte Guastavino som har spilt høyrekant i Skarsfjords 4-2-3-1-system. Men to lovende brasilianere som har gjort det bra på andrelaget er hentet inn i troppen, med fornemme fotballnavn som Diego og Juninho er det spennende å se om noen av dem debuterer for Brann i kveld.

Det står 3-2-0 på de fem siste innbyrdes oppgjørene i Bergen og hjemmelaget er nok ekstra revansjesugne etter det stygge 0-4 tapet i Stavanger i vår. Brann har fasiten 3-4-2 etter at Rune Skarsfjord overtok som trener, og bortsett fra i 1-3 tapet borte mot Start nest sist, har det vært klar bedring for hjemmelaget etter trenerbyttet.

Hva tror du om kveldens kamper? Lesernes oddstips mandag

Vi tror hjemmelaget forstår alvoret i kveld og vinner denne svært viktige kampen. Brann har bortekamp mot Vålerenga i neste kamp og deretter hjemmekamp mot Rosenborg og man trenger ikke være veldig oppegående for å skjønne hvor viktig tre poeng er i kveld med tanke på at laget skal møte de to topplagene i sine to neste kamper.

Viking har også denne sesongen vært svake på bortebane (2-4-4) og viser heller ingen tegn til form. Erik Nevland har ikke innfridd siden hjemkomsten, Martin Fillo varierer fortsatt veldig mye i prestasjonene sine, det samme kan sies om Vidar Nisja og Tommy Høiland.

I kveld er det dags for at hele Bergens yndling Erik Huseklepp hjelper klubben sin ut av den verste nedrykksgjørma. Vi tror Brann roer nervene for Bergens-publikummet denne flotte mandagskvelden (strålende vær i Bergen) og spiller Brann til 2,00 i odds. Innsatsen holdes på 100 kroner og kampen spilles som single.

Her kan du spille singelen på Brann (innsatsen styrer du selv)

Lav odds på favorittene
For øvrig er det et sjeldent bra langoddsprogram denne mandagen all den tid serieåpningen til Supercup-finalistene også er med. Inter sesongåpner borte mot Bologna. Bologna presterte altså å sparke treneren sin i helgen, da det var stor uenighet mellom trener og president om en såkalt ungdomslinje i klubben. Gamlefar Marco di Vaio er uansett fortsatt en av profilene i klubben, og så får vi se om Inter har slikket sine sår etter fredagens overraskende tap mot Atletico Madrid i Monaco. Med labre 1,5 i odds på Inter i en seriepremiere borte er det lett å velge vekk denne kampen. Juventus og Real Madrid feilet begge borte i går, og det indikerer hvor farlig åpningskampene kan være.

Norsk Tipping har trykt oddsen for Atletico Madrid helt til bunns i sitt hjemmemøte mot Sporting Gijon. Madrid-laget så riktig så spenstig ut på fredag, og med superspissene Aguero og Forlan er det duket for scoringer. Kampen kan også spilles med handicap (0-1 fra start), men vi lar også disse spille i fred i kveld.

Tysk hjemmeseier
Da er det trolig mer spenst i å prøve Fortuna Dusseldorf hjemme mot Hertha Berlin. Fortuna var et fryktelig bra hjemmelag i fjor (13-4-0) og når et Hertha Berlin som har skiftet ut store deler av mannskapet sist blir satt til favoritt kan det være verd å prøve noen kroner på hjemmelaget til flotte 2,65 i odds. Så sent som fredag var et annet nedrykkslag fra Bundesliga (Bochum) gjort til klar favoritt borte mot Erzgebirge Aue og tapte. Så tidlig i sesongen blir oddsene veldig ofte satt på gamle meritter og da er det viktig å være våken å snappe godbitene.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Oddstips

Mest lest på Sport

Annonsebilag