RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lucas Rongved og Jarand Bøyum måtte betale 35 kroner hver til lagleder Holger Hagesæter for at kampen skulle bli spilt på Stemmemyren – en ledig, kommunal bane betalt av Trond Mohn.
Lucas Rongved og Jarand Bøyum måtte betale 35 kroner hver til lagleder Holger Hagesæter for at kampen skulle bli spilt på Stemmemyren – en ledig, kommunal bane betalt av Trond Mohn. Foto: Eirik Gudmundsen (Varegg Fotball)

Bergen kommune håver inn på fotballbaner betalt av Trond Mohn

Sist oppdatert:
Fra søndag av begynte Bergen kommune å håve inn penger på bruk av baner de selv ikke engang har betalt for.

Varegg spilte treningskamp på søndag – vanligvis et problemfritt tiltak for å øke aktivitetsnivået og gjøre treningshverdagen litt bedre. Så enkelt vil ikke Bergen kommune gjøre det lenger, skriver Bergensavisen.

Med det nye gebyrregime, måtte Stemmemyren-klubben ut med 920 kroner for å benytte banen. Uforståelig, mener lagleder på G13-laget til Varegg.

Fakta: Fakta

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Den nye praksisen for kommunale anlegg ble vedtatt mai 2015.

Den opprettholder gratisbruk av kommunale idrettsanlegg til trening og ordinære konkurranser innenfor rammetid/sesong, men det ble innført «strengere» praktisering for slik å øke inntektene. Samtidig ble det innført en arrangementsavgift ved cuper og lignende utenfor ordinær sesong.

For fotballens del var rammesesongen over 15. november. Oppstart er 15. februar. Pris per påbegynte time er 460 kroner.

– Hva vi betaler for, vet jeg ikke. Jeg ringte kommunen som vanlig, og da var de kjappe med å si at det var nye tider, og at vi måtte betale. Jeg måtte ta kontakt med baneansvarlig for «praktisk gjennomføring», men sa at vi ikke trengte hjelp. Vi trenger ingenting fra kommunen for å spille fotball her, påpeker Holger Hagesæter til BA.

Unison motstand

Ikke bare behøver ikke kommunen løfte en finger – men det spilles også på en bane finansiert av Trond Mohn. Det er også tilfelle for flere titalls kunstgressbaner på kommunal grunn, og en rekke andre idrettsanlegg.

– Som frivillig selv vet hvor lite oppbyggende slike ting er for alle som prøver å bidra til idrettslig aktivitet. Da snakker jeg også om parkeringsavgiftene som er innført for de stakkarene som er mye i hallene og har mye utstyr. Det har vært unison motstand mot alle disse gebyrendringene, og jeg håper det gjøres noe med det. Det kan ikke være her Bergen kommune skal redde økonomien sin, spør Hagesæter retorisk.

– Frekkhetens nådegave

Fersk idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen (Ap) lover at han jobber hardt inn mot det nye byrådets budsjett for 2016, som offentliggjøres omtrentlig tre uker frem i tid. Der håper han å få stoppet den nye praksisen, som skulle innbringe rundt to millioner kroner ekstra årlig – én mill på avgiftsskjerpelsen og én mill på arrangementsavgift.

Idrettsbyråd Pål H. Thorsen.

– Det er opplagt at dette strider mot det nye byrådets plattform – gratisprinsippet skal gjelde for idretten. Per i dag styrer jeg dessverre på forrige byrådets budsjett, og er låst med armer og ben, sier han.

At mange av anleggene kommunen den neste tiden vil dra inn penger på er helt eller delvis finansiert av hovedsakelig Trond Mohn hjelper ikke på samvittigheten til Thorsen.

– Det er frekkhetens nådegave å tjene penger på en gave som byen har fått. Det viser hvor heftig byen var ute og kjøre, og hvor viktig det var å skifte byrådet. Jeg ønsker at eventuelle penger som måtte komme inn nå som en konsekvens av denne praksisen skal gå tilbake til idretten neste år, foreslår idrettsbyråden overfor BA.

Trond Mohn har bidratt stort til at banen ble bygget.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere