Berget klar for Malmö

KLAR FOR MALMØ: Jo Inge Berget.

KLAR FOR MALMØ: Jo Inge Berget. Foto: Pa Wire (Pa Photos)

Nordmannen har signert for Åge Hareides svenske klubb.

19.01.15 13:19

Det bekrefter klubben mandag ettermiddag. 24-åringen kommer gratis etter å ha blitt fristilt fra Cardiff tidligere i januar.

- Malmö er et spillende lag som ikke vil slå lange baller, men ta seg frem gjennom å spille langs bakken på en underholdende måte. Det er en slik type fotball jeg foretrekker, og jeg tror min spillestil passer i laget, sier Berget til klubbens hjemmeside.

Han har undertegnet en treårskontrakt med det svenske Champions League-laget. Hareides menn vant Allsvenskan også i 2014, seks poeng foran IFK Gøteborg.

- Jeg vet at Malmö har store forventinger på seg, men det er ingenting sammenlignet med det jeg har opplevd tidligere. Nå gjelder det for oss å gjenskape forrige sesongs reise, og jeg skal gjøre mitt beste for å kapre en plass på laget, sier nordmannen.

- Bidrar med mål
Malmös sportssjef Daniel Andersson er fornøyd med signeringen.

- Jo Inge Berget er en offensiv spiller som kan anvendes i flere ulike posisjoner. Han er rask, god med ballen og bidrar med mål og assist. Vi var interesserte i han allerede forrige vinter, men da gikk han til Cardiff. Nå ser vi frem til å se ham i Malmö, sier Andersson.

Berget ble hentet til Cardiff av Ole Gunnar Solskjær i januar 2014. Den tidligere Molde- og Strømsgodset-spilleren opplevde å få lite spilletid for waliserne. I høst var 24-åringen på lån i Celtic, men oppholdet med Ronny Deilas klubb ble ikke forlenget.

Nå er han altså tilbake i skandinavisk fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.