*Nettavisen* Sport.

Berget LSK: - Trodde ikke mine egne øyne

BERGET PLASSEN: LSK-trener Arne Erlandsen må neppe betale egen regning på Martins med det første. Foto: NTB (scanpix)

Arne Erlandsen reddet Lillestrøms eksistens i toppdivisjonen.

07.11.16 09:57

LILLESTRØM - MOLDE 1-0:

ÅRÅSEN: (Nettavisen): Kampen på Åråsen var viktig for begge lag. For Moldes del kunne et godt resultat bety Europaliga-kvalifisering hvis Rosenborg blir cupmester. For Lillestrøm handlet det om overlevelse i Tippeligaen, etter mer enn 40 år på øverste nivå.

- Trodde ikke mine egne øyne
Lillestrøm-trener Arne Erlandsen ble hentet inn for å berge plassen etter at Runar Kristinsson måtte forlate klubben på nedrykksplass.

En sterk 1-0-seier mot Molde gjør at LSK nå kan feire 100-årsjubileum i Eliteserien.

Han var imponert over det han har sett av spillerne i tiden etter han kom.

- Jeg sitter igjen med en veldig god følelse nå. Gutta har lagt ned en formidabel innsats de siste seks kampene. Det var veldig godt å se at de kronet det med seier her mot Molde i dag, og at vi klarte det vi måtte, for å holde plassen, sier Arne Erlandsen til Nettavisen etter kampen.

- Hvilke følelser gikk gjennom kroppen da dere scoret?

- Jeg trodde ikke mine egne øyne da vi scoret. Det var veldig deilig å se den gå inn, spesielt etter at vi var veldig nære rett før målet, sier Erlandsen til Nettavisen.

- Hvilke konkrete grep har du tatt for å holde plassen?

- Vi lå på nedrykksplass da jeg kom til Lillestrøm. Vi måtte tette igjen bakover, og det har vi klart å gjøre. Vi har sluppet til lite sjanser og spiller nå hurtigere fremover. Vi har ligget veldig tett som har fungert godt i forsvar, men det har vært utfordrende for overgangene våre, og det så vi fortsatt at vi må jobbe med i dag, sier Erlandsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen takker hjemmefansen for støtten etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Erlandsen hevder han ikke har diskutert fremtiden med Lillestrøm, men hinter om hva han ønsker seg.

- Jeg bor i Lillestrøm med familien og vi er veldig glade for at vi holdt plassen. Jeg kan se eliteseriefotball her også neste år. Jeg er profesjonell fotballtrener, så vi får se hva som skjer, sier Erlandsen til Nettavisen.

- Ikke bra for helsa
Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann har hatt Erlandsen som trener og de to kjenner hverandre godt. Han mer enn bekrefter at han har bedt styret i klubben om å signere Erlandsen som trener for Lillestrøm kommende sesong.

- Det er styret som ansetter trenerne i denne klubben, men det er en dårlig skjult hemmelighet for de hva jeg ønsker meg. Jeg vil ikke kommentere det direkte, men det er vel ikke vanskelig å tenke seg hva det er, sier Torgeir Bjarmann til Nettavisen etter kampen.

- Du kjenner Erlandsen godt fra din tid som spiller. Har han vært din «plan B» lenge?

- Arne (Erlandsen red.anm) har vært min «plan b» helt siden jeg begynte i denne jobben. Vi snakker mye fotball og jeg kjenner han godt etter at jeg har spilt for han, men akkurat nå skal vi feire at vi har holdt plassen. Jeg ønsker meg ikke dette scenarioet neste år også, det er ikke bra for helsa, sier Bjarmann til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KUNNE FEIRE: Ifeanyi Mathew jubler sammen med kanarifansen etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Før kampen ble det snakket om at Molde-trener Solskjær kunne sende Lillestrøm ned en divisjon, med seier. Istedenfor var det Lillestrøm og trener Arne Erlandsen som sørget for at det garantert ikke blir Europacupspill i Molde i 2017.

- Kostet oss dyrt
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær måtte se at laget hans ikke klarte å omsette et spillemessig overtak til mål i førsteomgang. Etter pause var han svært misfornøyd med lagets innledning.

LES OGSÅ: Misnøye tross VIF-seier: - En katastrofe!

- Vi spilte en helt okay førsteomgang, med en veldig god start. Vi skapte en kjempesjanse umiddelbart, men andreomgang, spesielt de første 25 minuttene var veldig svake. Vi klarte ikke å vinne dueller, andreballer og holdt ikke godt nok på ballen. Det kostet oss dyrt i dag, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MISSET EUROPA: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær må innse at det ikke blir spill i Europa neste sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Rotet bort Europa-mulighet

At tapet kostet Molde dyrt, kan vise seg å bli en smertelig sannhet. En fjerdeplass vil gi kvalifisering til Europa League og flere nye millioner, dersom Rosenborg slår Kongsvinger i cupfinalen. Mens fyrverkeriet dekket himmelen over Åråsen stadion og hjemmefansen feiret fornyet kontrakt med spillerne, måtte Solskjær konstatere at laget rotet bort en mulighet for spill i Europa League neste år.

- Det er klart at vi hadde fokus på det. Vi fulgte med på hva som skjedde i de andre kampene og visste at ett poeng sannsynligvis var nok. Da er det ekstra bittert at vi ikke klarte å få det ene målet vi trengte. Vi skapte sjanser på slutten og la trykk på de, men klarte ikke utligne, sier Solskjær til Nettavisen.

Molde rett i angrep
Molde gikk rett i angrep fra start. Sander Svendsen spilte flott frem til Per Egil Flo som dundret ballen i tverliggeren, før minuttet var spilt. Returen gikk noen meter på utsiden av mål. Fire minutter senere var Lillestrøms Sheriff Sinyan farlig frempå med pannebrasken, men headingen gikk rett på Andreas Linde i Molde-målet.

Molde kontrollerte, som ventet, mye av spillet i første omgang. Ballen var innom mange Molde-spillere uten at de klarte å produsere mange av de store målsjansene.
Alle ventet på linjemannens flagg da hurtige Joshua Gatt ble spilt gjennom på en lang ball fra Vegard Forren. Ingen offside ble dømt, men Gatts avslutning rullet rolig inn til Lillestrøms keeper Arnold Origi.

- Førsteomgangen var veldig tett, men Molde styrte spillet. I andre omgang synes jeg vi var klart best og vant kampen fortjent, sier Erlandsen til Nettavisen.

- Vi har fått som fortjent
Med Lillestrøms hurtigste spiller, Erling Knudtzon, plassert på høyreback, maktet ikke Lillestrøm å utnytte de få overgangsmulighetene de fikk i første omgang. Ballen gikk for sakte og heller på tvers enn i lengderetningen. Etter en halvtimes spill fikk Lillestrøm og Knudtzon likevel muligheten. Malaury Martin slo et presist hjørnespark som Knudtzon stusset videre, men ballen gikk rett på Molde-keeperen.

Knudtzon var selvfølgelig svært fornøyd med at laget har klart å snu en negativ trend til å holde plassen.

- Dette føles veldig bra. Det har vært en tung sesong med mye motgang. Vi har jo fått som fortjent ved at vi har spilt dårlig og havnet nedi sumpa, men det er fantastisk at vi har kjempet oss ut av det, sier Erling Knudtzon til Nettavisen etter kampen.

- Høye skuldre
Molde fosset i angrep i starten av førsteomgang, men etter hvilen var det hjemmelaget Lillestrøm som herjet de første ti minuttene. Kanarifuglene produserte noen store målsjanser og var langt friskere enn Molde. Både Tomas Malec og Gary Martin var nære ved å gi hjemmelaget ledelsen.

- Vi fokuserte på at vi skulle ut og gjøre det samme. Og så virket det som vi hadde litt høye skuldre i første omgang. Så fikk vi noen gode situasjoner som ga laget energi, og så kjørte vi bare videre etter det, sier Knudtzon til Nettavisen.

LES MER OM TIPPELIGAEN:
- Høstsesongen har vært forferdelig
Slakter kvaliksystemet: Uakseptabelt!
Her er årets lag i Tippeligaen

Lillestrøm-fansen raste mot dommeren da 53 minutter var spilt. Tomas Malec, Malaury Martin og Bonke Innocent ble lagt i bakken i tur og orden av Moldes forsvarsspillere. Dommeren blåste først frispark da Innocent ble felt, og Malaury Martins frispark fra 20 meter tvang Molde-keeper Linde til en redning helt oppe i krysset.

Det ble noe ampert på Åråsen da Lillestrøms Tomas Malec stemplet en liggende Joona Toivio i magen etter en duell. Det så nok ikke dommeren, for han dømte frispark for Lillestrøm. Malec var heldig som unngikk utvisning i den situasjonen, selv om det kunne se utilsiktet ut.

Kanarifansen til himmels
Tempoet i kampen sank litt etter timen var spilt, før Lillestrøm kom på en ny visitt på Moldes halvdel. Ifeany Matthew fikk ballen i feltet, og fra spiss vinkel, sendte han av gårde en suser som gikk i tverligger og ned. Det var kampens største målsjanse til da, og hjemmelaget nærmet seg scoring.

Minuttet etterpå, i det 69. minutt, bet Lillestrøm seg fast innenfor Moldes sekstenmeter og etter to forsøk, falt ballen ned hos Malaury Martin. Han banket ballen i mål og sendte Kanarifansen til himmels.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Lillestrøm-keeper Arnold Origi Otieno jubler for LSKs mål mot Molde på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Molde jaget målet som kanskje kunne sikre de europacupspill, de siste fem minuttene. Innbyttern Thomas Kejguni og Fredrik Brustad fikk muligheten til å utligne, men avslutningene ble avverget av LSK-keeper Origi.

- Gutta skal ut
Lillestrøm-trener Arne Erlandsen hadde ikke de høyeste forventningene til innsats i morgendagens treningsøkt.

- Gutta skal ut i kveld og jeg skal hjem, så får vi se om jeg stikker ut etterpå. Vi har trening i morgen kl 11:00 så der forventer jeg at alle stiller, sier Erlandsen til Nettavisen.

- Du forventer at alle er friske og raske til treninga? - Om de er friske og raske, er ikke så farlig, men jeg forventer at de kommer, sånn at vi får en god avslutning på sesongen, sier Erlandsen.

Martin reddet Lillestrøm
6233 tilskuere på Åråsen fikk se et hjemmelag som virkelig våknet etter hvilen, etter at Molde hadde hatt initiativet i første omgang. Molde fikk et par gode muligheter til scoring før pause, men maktet ikke å utnytte de, selv etter en svært frisk åpning.

I andre omgang tok Lillestrøm tak i kampen fra start av og produserte en rekke store målsjanser, før Malaury Martin forsikret om at Lillestrøm er å finne i Eliteserien også i 2017. Resultatet gjorde også at Molde mistet muligheten til eventuell Europaliga-kvalifisering, ettersom FK Haugesund tok poeng hjemme mot Strømsgodset.

LES OGSÅ: Nå forsvinner «Tippeligaen»Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag