RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berisha ble seriemester

SERIEMESTER: Valon Berisha og Red Bull Salzburg ble seriemestere søndag.
SERIEMESTER: Valon Berisha og Red Bull Salzburg ble seriemestere søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vant seriegullet med åtte serierunder igjen.

Kun 7074 tilskuere møtte opp da Valon Berisha og Salzburg ble østerriksk seriemester søndag.

Seriegullet ble sikret med åtte kamper igjen. Det er det tidligste noen klubb er blitt seriemester i østerriksk Bundesliga. Gullet ble sikret med 5-0 hjemme mot Wiener Neustadt.

Brasilianske Alan scoret hattrick, mens Jonathan Soriano og Sadio Mané scoret hvert sitt mål. Valon Berisha fikk 16 minutter som innbytter for Salzburg, som har vunnet tolv strake seriekamper.

Utbryterklubb

Og selv om Salzburg ble mester for femte gang på ni år, var ikke fansen veldig engasjert. De er nemlig misfornøyd med eierne Red Bull, som har endret klubbfargene og fjernet «Austria» fra klubbnavnet.

Så ille er forholdet mellom «nye» Salzburg og fansen at en utbryterklubb er etablert. Den spiller nå på nivå tre i østerriksk klubbfotball.

Jager Rapid-rekord

Forholdet til Red Bull-konsernet ble ikke bedre da Salzburg helt overså at klubben var 80 år i fjor. Hjemmebanen har plass til 31.000 tilskuere, men snittet denne sesongen ligger bare på drøyt 10.000.

Sturm Graz hadde rekorden for tidlig seriegull. De vant med sju runder igjen å spille i 1997/98.

Rapid Wiens rekord med 101 mål fra 85/86 står også i fare for å ryke. Salzburg har scoret hele 95 mål hittil i år. +75 i målforskjell vitner om Salzburgs dominans. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere