ULLEVAAL STADION /GRENSEN (Nettavisen): Det bekrefter landslagssjef Per-Mathias Høgmo mandag.

- De har bestemt seg. Ellers hadde jeg ikke tatt dem ut. De har stor motivasjon for å spille for Norge, sier Høgmo til Nettavisen.

Berisha-brødrene har hatt mulighet til å velge og spille landslagsfotball for Kosovo, som nylig har fått FIFA-godkjennelse som suveren nasjon. Da ville de i så fall ikke kunne gå tilbake og spille for Norge igjen.

Begge brødrene står med flere landskamper for Norge allerede, og normalt kan ikke spillere bytte nasjon etter at de har fått offisielle A-kamper for et land. Valon og Veton har tidligere sagt at de føler at Kosovo er deres hjemland, men at de har valgt å representere Norge ettersom Kosovo ikke har hatt eget landslag.

- Jeg hadde en samtale med dem før uttaket. Det var viktig å avklare dette før vi tok ut troppen, sier Høgmo.

Landslagssjefen har tidligere gitt uttrykk for at han ikke vil presse spillere med tilhhørighet til to nasjoner, men nå ville han altså ha et svar fra Berisha-brødrene.

- Jeg har den største respekt for at dette ikke er enkle beslutninger. Jeg har vært varsom med å presse dem, men de har selv kommet og sagt at de vil bidra for Norge, sier Høgmo.

Les også: Rørt Jonevret med melding til Berisha: - Kom en liten tåre

Mandag ettermiddag tok Høgmo ut troppen som skal møte Tyskland til VM-kvalifisering 4. september. Det blir også en vennskapskamp mot Hviterussland 31. august. Begge kampene går på Ullevaal stadion.

Der var altså både Veton og Valon Berisha tatt ut.

- Jeg er veldig glad for det, dette er en god nyhet, sier landslagssjefen om brødreparets avgjørelse.

Valon Berisha spiller til vanlig for Salzburg i Østerrike, mens Veton Berisha spiller for Greuther Fürth i Tyskland.

Les også: Kunne spilte for andre nasjoner - derfor valgte vi Norge

Det har tidligere og vært mye diskusjon rundt Manchester City-spiller Bersant Celina, som også har tilhørighet til Kosovo. Der har Høgmo vært tydelig på at spilleren «må ha et sterkt ønske om å spille for Norge». Før kampene mot Estland og Finland tidligere i år bekreftet Høgmo at Celina ikke blir vurdert for det norske landslaget, før han eventuelt selv ber om det.

- Fakta nå er at han har sagt han vil spille for Kosovo. Derfor har ikke vi vurdert Celina sportslig til denne troppen, sa Høgmo til Nettavisen da.

Les mer: Ødegaard vraket mot Tyskland - Samuelsen får ny tillit