Gå til sidens hovedinnhold

Berit Riise sliter med å holde munn

Klarer - forståelig nok - ikke å skjule sin glede over at sønnen får støtte etter VG-angrepet.

I søndagens utgave av Norges nest største papiravis går kommentator Truls Dæhli til et nådeløst angrep på John Arne Riise over tre helsider. Dæhli skrev at Riise «avslører seg selv som en selvforherligende tufs», at Riise har satt seg selv foran laget og at han med en liten smule selvinnsikt burde han tatt til takke med den hyllesten han får.

Bakgrunnen er Riises meldinger på Twitter før helgen, hvor landslagsspilleren kritiserte hjembyen Ålesund for at han ikke fikk den anerkjennelsen han føler at han fortjener etter å ha satt norsk rekord med 105 landskamper.

- Om han mener at hyllesten har vært litt for sparsom etter hans smak, som han tydeligvis gjør, så kan han bruke et par minutter på å tenke over hvordan det er mulig å spille 105 landskamper uten at hverken landslagssjefen eller noen andre ser ham som skikket til å være kaptein, skrev Dæhli.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Rett fokus
Moren til John Arne Riise, Berit Riise, ønsket ikke å kommentere oppstyret rundt sønnen overfor Nettavisen. På Twitter skrev hun imidlertid at hun er glad for måten fotballblogger Mads Hansen har fremstilt saken.

Hansen blogger i Nettavisen, og omtaler Truls Dæhlis kommentar som en stor skivebom.

- Endelig noen som klarer å sette fokus på de rette tingene, skriver Berit Riise på sin Twitter-profil.

Berit Riise ytret senere på Twitter at hun selv har pålagt seg munnkurv, men han hun sliter med å holde den.

Hun har mest sannsynlig fått tilbud fra en rekke medier, ikke bare Nettavisen, om å uttale seg om denne saken.

På mandagens pressetreff får også John Arne Riise en ny sjanse til å kommentere Dæhli-angrepet. Landslaget møter pressen klokken 14.00.

HTML EMBED

- Utsatt for gapestokk
Mads Hansen sammenligner «karakterdrapet» på Riise med å bli utstilt i en gapestokk, noe man i dagens samfunn kun bruker i billedlig forstand, men som tidligere var en svært reell og ydmykende straff.

«Gapestokk anno 2012: Artikler og tekster plassert i ulike mediekanaler for å stille ut den dømte til almenn spott og spe. Gapestokken kan bestå av nedverdigende lederkommentarer og hånlige ytringer på sosiale medier, og blir særlig brukt for å straffe mindre overtredelser som dårlige idrettsprestasjoner, politisk ukorrekte uttalelser og annen oppførsel som skiller seg ut fra mengden», skriver Hansen i sin blogg.

- NFF-ansatt blir kalt inn på teppet
Søndag morgen skrev NFF-ansatt og tidligere landslagsspiller Dag Riisnæs at han ikke så noe poeng i å følge John Arne Riise på Twitter.

Det var kun et halvt døgn etter at Riise takket for seg på Twitter.

HTML EMBED

Twitter-meldingen ble ikke tatt godt imot hos generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, som forteller at han vil kalle Riisnæs inn til et møte om den skarpe meldingen.

- Det er totalt uakseptabelt, og det trenger jeg ikke å forklare noe nærmere. Om det er nevnt som fleip eller ikke - det er uakseptabelt uansett. Jeg må dessverre kreve en forklaring, sier fotballederen til VG Nett.

- Han er i tillegg ansvarlig for trenerutdanningen. Det er så over grensen at jeg ikke forstår at han har gjort det, sier Siem.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett