Berre gjorde det igjen

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sjekk Vålerenga-spissens utrolige statistikk.

16.05.13 22:12

VÅLERENGA - TROMSØ 2-0:

Dagen før dagen er en like stor fest for norsk fotball, som selveste dagen er for Norge som land. I hovedstaden var det imidlertid få som hadde tatt turen til Ullevaal for å bli med på kalaset.

Vålerenga fikk besøk av Tromsø, og glissen tribune til tross, vertene vartet opp med festivitas både på benken og gresset. Kjetil Rekdal hadde for anledningen kledt seg i dress og 17. mai-sløyfe, og anført av Morten Berre, spilte Vålerenga for én gangs skyld underholdende og målfarlig fotball.

37 år gamle Berre scoret sitt første for sesongen da han satte inn 1-0, og veteranen har med det scoret mål i samtlige sesonger siden 1996 - 18 i tallet.

André Muri økte senere til 2-0, som også ble sluttresultatet, og med tre poeng klatret Vålerenga flere trinn på tabellen. Blåtrøyene ligger nå på 11.-plassen med 12 poeng, mens Tromsø forblir på 7.-plassen.

- De første 15 minuttene var det jeg vil kalle «fantastiske», men vi svinger fortsatt for mye i prestasjonene. I dag manglet det en del i samhandlingen og presisjonen. Forsvaret er blitt markant bedre, men seks tap er for mye. Vi er på etterskudd, var Rekdals reaksjon etter kampen, ifølge NTB.

Hæstad straffet seg selv
Gutan kom til Ullevaal med småfine 5-0 over Sarpsborg i forrige Tippeliga-kamp i bagasjen. Agnar Christensen gjorde dermed ingen endringer i startoppstillingen.

Vålerenga tapte på sin side borte mot Haugesund, etter at Alexander Søderlund scoret i sluttminuttene. Når det de siste ukene i tillegg har hopet seg opp med skader i Rekdals tropp, var både Kristofer Hæstad og Torgeir Børven tilbake i startoppstillingen.

Vertene begynte friskt, og allerede etter ti minutter puttet den friskeste av dem alle, Berre, inn 1-0-målet. Marcus Sahlman måtte gi retur på et innlegg, og Berre dunket returen opp i nettaket via Tromsø-keeperen.

Gjestene fulgte opp med en tirade av målsjanser etter en corner, men ballen passerte til slutt tverrliggeren og tok plass på den tomme tribunen.

Hæstad var ikke blant de mest involverte, men gjorde seg bemerket da han straffet seg selv med push-ups etter et dårlig skudd fra 25 meter.

Resten av førsteomgangen fortonet seg relativt jevnspilt, og til tross for mange målsjanser, ble det ikke flere scoringer.

Muri avgjorde
Vålerenga har blitt hjemsøkt av et sluttminuttspøkelse denne sesongen, og sluppet inn mål det siste kvarteret i alle de fem siste kampene. Med 1-0 på måltavla før andreomgangen, var det nok er nervøs Rekdal som kom tilbake fra garderoben. Med kun tre seiere og ni poeng etter ni kamper, kan man nok også trygt si at sunnmøringen var poengkåt.

I et forsøk på å sette punktumet, byttet Vålerenga-treneren inn Mostafa Abdellaoue for Torgeir Børven tidlig i den andre omgangen.

Noen få minutter senere kom også 95-modellen Mathias Blårud inn for Berre, og unggutten fikk med det sin Tippeliga-debut.

Med friske bein i spissrekka kom også den forløsende 2-0-scoringen. Kvarteret før slutt headet Muri ballen inn i nettet etter en corner.

Og med det ble det også fest på tribunen. Klanen takket spillerne for underholdningen, og kjørte i gang både jenka og «analtog» (i mangel på andre betegnelser). Vålerenga fikk med seg tre poeng, mens Gutan heller tar festen på selveste dagen.

- Det var en hederlig prestasjon, men vi tok med oss null poeng. Det kan vi takke oss selv for. Vi må sette minst to av seks sjanser i en kamp som denne, sa Christensen etter tapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.