Beskriver Solskjær-ryktene som «elleville»

Foto: 2014 Getty Images

- Hvis det skjer, skal jeg reise over og hjelpe til med byggingen av en Solskjær-statue, sier supporterleder.

10.01.14 08:41

CARDIFF (Nettavisen): Da Ole Gunnar Solskjær (40) ble ansatt som Cardiff-manager forrige uke, var det ett punkt som gikk igjen da ekspertene påpekte ulempene ved jobben:

Eieren Vincent Tan.

Tan er blant Malaysias mest fremgangsrike businessmenn, har eid Cardiff siden oppkjøpet i 2010 og er kjent som en løs kanon på dekk, noe sparkingen av Malky Mackay er et bevis på.

- Ellevillt
Han gjorde seg raskt til et hatobjekt ved å skifte Cardiffs klubbfarger fra blått til rødt, ikke bare hos Cardiff-fansen, men blant store deler av den britiske supporterskaren.

Foto: Privat

Cardiff går under navnet «bluebirds», og fortsatt synger fansen om at de vil ha de blå draktene tilbake.

Slik vi forstår det, har Solskjær tatt fansens side i saken.

Den norske Cardiff-sjefen vil etter vårt skjønn gjøre et forsøk på å overtale Tan til å skifte tilbake til blå klubbfarger, og på den måten skaffe dem begge gode arbeidsforhold i tiden som kommer.

Om det lykkes, gjenstår å se.

Anders Sigdestad er leder for supporterklubben Scandinavian Bluebirds. Han hadde fått med seg ryktene da vi kontaktet ham, og forteller Nettavisen at en slik plan vil gjøre Solskjær til en legende på kort tid.

- Ja jeg har hørt om det, men frykter det bare er rykter. Om han skulle klare det, ville det vært helt ellevilt. Da hadde han garantert blitt en helt i Cardiff, sier Sigdestad til Nettavisen.

- Om han får endret tilbake fargene, skulle jeg reist over og hjulpet til med å bygge statuen som fansen garantert hadde bygget av Solskjær, legger han til.

Grunnen til at Tan endret fra blått til rødt, er at blåfargen skal symbolisere sorg i asiatisk kultur.

- Se på Manchester United og Liverpool. De spiller i rødt, har mer suksess og flere supportere enn Chelsea og Manchester City. I store deler av Asia er rød en gledens farge. Det er en farge for fest og feiring. I kinesisk kultur er blå sorgens farge, sa Tan til BBC etter det kontroversielle draktskiftet.

- Står knallhardt på rødt
Terry Phillips (61) har dekket Cardiff for Western Mail i 18 år. Han tviler på at Tan lar seg overtale til noe som helst.

- Jeg har ikke snakket med Ole Gunnar Solskjær om fargene ennå, men jeg vet Vincent Tan står knallhardt på endringen til rødt. Flertallet av Cardiff-fansen foretrekker å være blå som de har vært i mange år, men er forberedt på å akseptere rødt fordi Tan har satt en stor sum penger inn i klubben, og de forstår at Cardiff ikke hadde vært på Premier League-nivå uten hans innspill, sier Phillips til Nettavisen.

Foto: Adam Davy

Den erfarne Cardiff-journalisten forteller samtidig at det stadig pågår aksjoner for å få tilbake de blå klubbfargene.

- Endringen fra blått til rødt har vært svært kontroversielt. «The Bluebirds Unite» er en av gruppene som går i front for å endre fargene tilbake, røper han.

Det har ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med gruppen, men på hjemmesiden skriver de følgende.

- For oss har det hele tiden handlet om Cardiff City, og gjenoppbyggingen av fundamentale elementer i klubbens identitet.

Usikker på Tan
Sigdestad i den skandinaviske supporterklubben tror det skal mye til før Tan snur på flisa og bytte tilbake til blå drakter.

- Den sjansen er nok veldig liten, selv om Tan hadde kommet til å tjene fett på det, med tanke på salg av supportereffekter, sier Sigdestad.

- Hva er ditt syn på Vincent Tan?

- Du vet aldri hvor du har han. Å ha ham som eier er som en berg- og dalbane. Først redder han klubben fra konkurs, så bytter han drakter og emblem, så bestemmer han seg for å investere i klubben, og før du vet ordet av det har et par stykker fått sparken fordi de har brukt for mye penger, avslutter supporterlederen.

Så gjenstår det å se om Solskjær kan få Tan tilbake på supporternes lag.

Lørdag får nordmannen sin debut som Premier League-manager når West Ham kommer på besøk til Cardiff City Stadium. Kampstart er 16.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S: Nettavisen er på plass i Cardiff hele uken, og kommer tilbake med flere saker både før og etter kampen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.