RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beskylder klubber for korrupsjon

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Sven-Göran Eriksson hevder ifølge skandaleavisen News of the World at tre klubber i Premier League-managere er involvert i korrupsjon.

Beskyldningene fra den engelske landslagssjefen kom i samtale med en forkledd journalist fra den britiske avisen News of the World, skriver BBC.

Påstandene dreier seg om ulovlige betalinger i forbindelse med overgangsavtaler. Svennis skal ha fortalt hvilke klubber det dreier seg om, men avisen har valgt å utelate navnene av juridisk grunner.

Svensken og hans agent Athole Still skal ha sagt dette overfor News of the World-journalisten, Mazher Mahmood, som er beryktet for å lure kjendiser ut på glattisen ved hjelp av tvilsomme metoder. Mahmood utga seg for å være en oljesjeik og brukte skjult kamera under avsløringen.

- Putter penger i egen lomme
Journalisten skal ha hevdet han ønsket å kjøpe Aston Villa og ville ha Svennis som trener. Svensken skal da ha sagt at han ikke ville ha noe å gjøre med utbetalinger i forbindelse med overganger.

På spørsmål fra den forkledde journalisten om hvorvidt managere var involvert i en overgangsutbetalinger, skal Svennis ha svart: - Ja, og selvfølgelig putter de alltid penger i egen lomme, skriver avisen, ifølge Channel 4 News.

En av klubbene skal ha blitt omtalt å ha en «typisk tvilsom manager», sjefen i den andre klubben skal ha tåkelagt et forsøk på korrupsjon. En tredje klubb skal ha betalt dyrt for spillere på bakgrunn av ulovlige avtaler med agenter og managere, ifølge den britiske kanalen.

Avisen saksøkt
Det engelske fotballforbundet sa lørdag at de ville vente til søndag før de kommenterte saken.

Landslagssjefen har saksøkt skandaleavisen for å ha trykket en sak i forbindelse med det samme møtet i Dubai, hvor Svennis ble sitert på at han ville gi seg som sjef om England vant fotball-VM. Intervjuet høstet storm i øyriket, både på grunn av Erikssons uttalelser, og avisens arbeidsmetoder.

Allerede den gang skrev avisen at det komnye avsløringer fra intervjuet om kort tid.

Den svenske treneren skal også ha sagt at David Beckham vil returnere til England om Eriksson ba ham om det, samt at Michael Owen ikke var fornøyd med sin situasjon i Newcastle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere