Beskylder Wenger for barnehandel

Foto: AFP/Scanpix

Arsenals manager er rasende etter beskyldningene fra Bayern-legende.

30.04.09 12:02

Bayern Münchens formann Karl-Heinz Rummenigge beskylder Arsenal og Arsène Wenger for å drive med barnehandel.

Det får Wenger til å se rødt.

- Se på (Roque) Santa Cruz i Blackburn. Spør ham når han kom til Bayern München. Da har du et svar til Rummenigge, sier Wenger ifølge The Sun.

Roque Santa Cruz var 18 år da Bayern kjøpte ham fra Olimpico i Paraguay. Det kan vel ikke helt sammenlignes med for eksempel Fabregas, Wenger?

Tyskeren påpeker at Wenger år etter år kjøper svært unge spillere.

- Vi må sette en stopper for denne barnehandelen. Ordet «kidnapping» er ikke lenger langt unna, mener Rummenigge.

Wenger er kjent for å finne unge og svært lovende fotballspillere og selv utvikle dem til internasjonale toppstjerner. Cesc Fabregas og Nicolas Anelka er to gode eksempler på dette.

Men Rummenigge mener at enkelte av spillerne Wenger ser seg ut, rett og slett er for unge til å tas vekk fra familiene sine.

- Fabregas er egentlig det beste eksempelet på dette. Han ble hentet fra Barcelona da han var 15 år, fordi han var i ferd med å signere en kontrakt da han ble 16, sier Rummenigge.

I boka «Den forsvunne diamanten. Historien om fotballens mørke side», som Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen ga ut på Tiden Forlag i fjor, omtales Arsenal og Arsène Wenger i et eget kapittel.

«Våre undersøkelser viser at Arsenal FC systematisk bryter Fifas regler for overganger av mindreårige. En oppdagelse var et akademi i Thailand, plassert langt ute på landsbygda, like ved byen Bang Bun ... to elleveåringer og to tolvåringer ble hentet fra Elfenbenskysten til den thailandske landsbygda, noe som var et klart brudd med Fifas regler for beskyttelse av mindreårige. Meningen var at de skulle bo borte fra sine foreldre i sju år, for å klargjøres for spill i Europa,» skriver forfatterne i kapittelet om Arsenal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.