RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best i Premier League

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Everton er like god som Arsenal og bedre enn Chelsea og Manchester United. Hvis man kun ser på 2008.

MANCHESTER CITY - EVERTON 0-2: Det var tidvis klasseforskjell på lagene på City of Manchester Stadium mandag kveld - og normalt hjemmesterke Manchester City var det laget som ble utspilt.

Først de siste 20 minuttene våknet Sven-Göran Erikssons lag, men da lå man allerede under 0-2. Det ble også sluttresultatet, til tross for at både Benjani og Nery Castillo hadde gode sjanser på tampen av kampen.

Ubeseiret på sju siste
Everton passerte med denne seieren Liverpool og ligger nå tre poeng foran sin erkefiende - riktignok med én kamp mer spilt. Men det er liten tvil om at David Moyes' mannskap bidrar til å øke presset på Liverpools utsatte manager Rafael Benitez.

Siden tapet for Arsenal i romjula har Everton tatt 17 poeng, fordelt på fem seirer og to poengdelinger på sju ligakamper. I denne perioden er det kun Wigan som har klart å score på Evertons bunnsolide forsvar.

Faktisk er det bare Arsenal som har tatt like mange poeng som Everton på de sju siste serierundene. Manchester United har tatt 16 poeng, Chelsea har tatt 14 og Liverpool kun ti, for å sammenligne med de øvrige topplagene.

Det lover godt for Everton med tanke på serieinnspurten. Den 130 år gamle klubben blir å regne med i kampen om den fjerde og siste mesterligaplassen.

Ikke offside
Everton tok ledelsen 1-0 gjennom Ayegbeni Yakubu, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål da Tim Cahill spilte ham fri etter en halvtime av første omgang.

Hjemmelaget ville ha en avblåsning for offside, men tv-bildene viste at Yakubu var onside da pasningen ble slått.

Noen minutter senere økte bortelaget til 2-0. Joleon Lescott vant en duell med Richard Dunne overraskende enkelt, og dermed kunne han elegant heade ballen i en bue over Joe Hart og i mål.

Lang vei til Mesterligaen
Benjani og Nery Castillo hadde som nevnt muligheten til å redusere på tampen, men hjemmelaget gikk målløst av banen mandag kveld. Manchester City ligger fortsatt på åttendeplass i Premier League, men er nå seks poeng bak fjerdeplassen.

Det blir tøft å hente inn ettersom man ikke bare skal ta igjen poengene, men også må passere fire lag samtidig. Det er bare 11 seriekamper igjen av sesongen for både City og Everton.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere