Bild: Razzia i Tysklands fotballforbund

RAZZIA: Det tyske landslaget vant VM i 2014. Nå skal tysk politi ha gjennomført en razzia i Det tyske fotballforbundets hovedkontor.

RAZZIA: Det tyske landslaget vant VM i 2014. Nå skal tysk politi ha gjennomført en razzia i Det tyske fotballforbundets hovedkontor. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Tysk politi har gjennomført en razzia i Det tyske fotballforbundets (DFB) hovedkontor tirsdag.

Det skriver avisen Bild. Grunnen skal være mistanke om skatteunndragelse.

Den tyske statsadvokaten ønsker ikke å kommentere avisens påstander.

Bild skriver at 50 etterforskere var involvert i aksjonen tirsdag morgen. De skal være på jakt etter svar på hva som har skjedd med overføringen fra DFB til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på 6,7 millioner euro i 2005. Transaksjonen skal ikke ha blitt bokført i forbundets regnskap. Derfor kan de være skyldige i skatteunndragelse, skriver Bild.

Etterforskerne skal blant annet ha beslaglagt dokumenter, datamaskiner og harddisker.

Forbundet har hevdet at det ikke er avdekket noe ulovlig rundt transaksjonen, men at pengene ikke nødvendigvis ble brukt til det tiltenkte formål, som var et bidrag til FIFAs kulturprogram.

Tyskland arrangerte VM i 2006. Franz Beckenbauer, sjef for komiteen som organiserte VM-sluttspillet, samt leder av arbeidet med å få mesterskapet til Tyskland, avviser at stemmer ble kjøpt. Likevel har han innrømmet at han gjorde en «feil» i søkerprosessen.

– For å få et finansieringstilskudd fra FIFA, fulgte vi et forslag fra FIFAs finanskomité som vi i dag ser at burde vært avvist. Som president for søkerkomiteen tar jeg det fulle ansvaret for denne feilen, sa Beckenbauer forrige uke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.