Bildet Arsenal-fansen ikke vil se

Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB scanpix

Nå må du vel handle, Arsène Wenger?

27.08.13 22:42

ARSENAL - FENERBACHE 2-0 (5-0 sammenlagt):

Det har vært en frustrerende sommer for mange Arsenal-fans. Londonklubben har ikke lyktes så bra på overgangsmarkedet.

Først jaktet klubben Gonzalo Higuain, men mislyktes. Så var det Luis Suarez fra Liverpool som var i fokus, men heller ikke han blir Arsenal-spiller denne gang.

Også tidligere Bayern München-spiller Luiz Gustavo ble heftig koblet til Arsenal, men brasilianeren valgte til slutt å signere for Wolfsburg i den tyske toppserien.

Den eneste som har kommet inn porten på Emirates så langt i sommer et unggutten Yannick Sanogo, noe supporterne mener er litt i tynneste laget.

Tirsdag kunne imidlertid Champions League-plass denne høsten feires. Den tyrkiske skandaleklubben Fenerbache ble igjen slått av Wengers gutter.

Podolski skadet
Arsenal vant hele 3-0 i første oppgjør i Tyrkia, og hadde dermed en ganske komfortabel oppgave foran seg tirsdag. Aaron Ramsey gjorde den enda mer komfortabel.

I det 25. minutt fikk han ballen fra Theo Walcott og i duell med keeper satte han ballen i nettet. 1-0 sto seg på Emirates til lagene gikk til pause.

Men selv om Arsenal så ut til å være på god vei til Champions League, gikk ikke alt på skinner i tirsdagens kamp. Rett etter pause pådro Lukas Podolski seg en skade.

Den tyske spissen måtte ut på båre til hjemmefansens store fortvilelse. Spissen ble erstattet av backen Kieran Gibbs.

Podolski viste god form i forrige ligakamp mot Fulham, det han nettet to ganger, og har sammen med franske Oliver Giroud sett ut til å bli giftig i angrepet til Arsenal.

Ramsey igjen
Det er enn så lenge uvisst hvor lenge tyskeren blir ute.

Heldigvis virker Aaron Ramsey å virkelig være på vei mot storformen. Waliseren var god mot Fenerbache sist, og mot Fulham i helgen, og i det 72. minutt scoret han sitt andre for kvelden.

Midtbanemannen fikk servert ballen etter flott angrepsfotball av hjemmelaget og banket inn 2-0 i lengste hjørnet. Nok en fin scoring av vertskapet.

Mot slutten fikk også Jack Wilshere seg en smell, men midtbanemannen kunne fullføre kampen, som Arsenal til slutt vant med nettopp 2-0, og dermed 5-0 sammenlagt.

- Bud på Di Maria
Mange har trodd at Arsenal har vært tilbakeholdne på overgangsfronten i sommer i avvente av Champions League-skjebnen, og at ting først vil skje de siste dagene av vinduet.

Nå som Champions League-plassen er spikret, er ikke lenger dette en unnskyldning, og skal man tro ryktene er det igjen fart i faksmaskinen på kontoret til Wenger.

Og spesielt om Podolski blir ute i lang tid, vil det være behov for forsterkninger på Emirates.

De siste dagene har det blitt hevdet at Arsenal er interessert i Real Madrid-kvartetten Iker Casillas, Angel Di Maria, Mesut Özil og Karim Benzema.

Nå kan det se ut som Di Maria er skritt nærmere en overgang til Premier League.

Det er Sky Sports' stjernejournalist Guillem Balague som tirsdag kveld angivelig skal ha bekreftet at Arsenal har kommet med et offisielt bud på den argentinske kantspilleren.

- Ikke bud på Özil
Balague jobber både for Sky Sports, avisen AS og radiokanalen Cardena Ser, og er sett på som ganske troverdig når det kommer til overgangsrykter fra Spania.

Samme mann kan for øvrig også fortelle at det enn så lenge ikke har kommet noen bud på Mesüt Özil, selv om både Arsenal og Manchester United skal være interessert.

Det er ikke bekreftet hvor mye budet til Arsenal for Di Maria skal ligge på, men det spekuleres i at det skal være på rundt 25-30 millioner euro.

Også den troverdige avisen The Telegraph skrev for et par dager siden at Di Maria sto på ønskelisten til manager Arsène Wenger, og at et bud kunne være rundt hjørnet.

Di Maria kan trolig bli overflødig i Real Madrid om hovedstadsklubben kjøper Gareth Bale fra Tottenham, og slik sett være mulig å overtale til å flytte til London.

Andre resultater i Champions League-kvaliken:
Austria Wien - Dinamo Zagreb, 2-3 (4-3 sammenlagt)
Basel - Ludogorets, 2-0 (6-2 sammenlagt)
Legia Warszawa - Steaua Bucuresti, 2-2 (3-3 sammenlagt)
PAOK - Schalke 04, 2-3 (3-4 sammenlagt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.