*Nettavisen* Sport.

Bildet som får Arsenal-fansen til å skjelve

Foto: Reuters/Scanpix

Francesc Fabregas i Barcelona-drakt.

13.07.10 10:09

Sommerens store transfersaga i Premier League og fotballeuropa har vært hvorvidt VM-stjernen Francesc Fabregas kommer til å forlate Arsenal til fordel for Barcelona.

Det har bølget fram og tilbake i lang tid, men den engelske klubben har hele tiden vært klar på at de ikke ønsker å selge sin juvel. Katalanerne på sin side nekter å gi opp jakten.

Fikk Barca-trøye
Og det var kanskje de mange spekulasjonene i media som var grunnen til at Carles Puyol og Gerard Pique mente det nå var på tide å iføre Arsenal-kapteinen en Barcelona-drakt.

Da spanjolene feiret VM-gullet i Madrid mandag, fikk Barca-duoen, i samarbeid med Liverpools Pepe Reina tredd trøyen ned over hodet til Fabregas, til fotografenes store glede. Spillerne i den spanske storklubben har aldri lagt skjul på at de ønsker sin landsmann hjertelig velkommen tilbake i troppen.

Selv er 23-åringen meget stille når han blir konfrontert med spekulasjonene som herjer i avisene. På den ene siden ønsker han å returnere til hjemlandet og moderklubben, mens han også føler en lojalitet og kjærlighet overfor Arsenal, klubben der han har fått sitt gjennombrudd som toppspiller.

- Verdensklasse
- Jeg er stolt av å være Arsenal-spiller, sier han til Sky Sports.

- Det eneste jeg vil si nå er at VM-triumfen er til ære for alle i Arsenal. Det er en klubb i verdensklasse, sier 23-åringen.

Barcelona skal tidligere i sommer ha lagt inn et bud på midtbanemannen på rundt 350 millioner kroner, men dette ble kontant avvist på The Emirates. På grunn av økonomien i Barcelona kan et høyere bud være en umulighet for klubben.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.