*Nettavisen* Sport.

Bildet som skremmer tyskerne

SKADD: Marko Reus kan miste VM. Foto: Daniel Roland

Marco Reus ble skadet, og nå er VM bare noen dager unna.

07.06.14 11:45

Klikk på bildet for å forstørre.

Miroslav Klose måtte starte fredagens landskamp for Tyskland mot Armenia på benken. Men da han kom inn benyttet han anledningen til å bli tidenes toppscorer for Tyskland. Foto: Ralph Orlowski (Reuters)


Miroslav Klose måtte starte fredagens landskamp for Tyskland mot Armenia på benken. Men da han kom inn benyttet han anledningen til å bli tidenes toppscorer for Tyskland.

Etter 66 spilte minutter kom Klose inn fra benken for Kevin Grosskreutz. Ti minutter senere stupte 35-åringen fram på et godt innlegg fra siden. Med pannen gjorde han sitt 69. landslagsmål for Tyskland. Det sendte han forbi Gerd Müller på Tysklands toppscorerliste. Müllers rekord hadde stått i 40 år.

– Selvfølgelig betyr det mye for meg. Men det er enda viktigere at jeg er i form, sa Klose beskjedent.

Fyrverkeri
For Klose ble det med den ene scoringen i kampen mot Armenia. André Schürrle ga tyskerne ledelsen 1-0 sju minutter ut i annen omgang, før et fyrverkeri av en omgang gjorde at Tyskland til slutt vant 6-1.

Henrikh Mkhitaryan utlignet på straffe med 21 minutter igjen, men deretter handlet alt om Tyskland. Lukas Podolski og Benedikt Höwedes ordnet ledelse før Klose headet inn 4-1. Deretter scoret Mario Götze to mål og fastsatte resultatet til 6-1.

Reus skadd
Til tross for at Tyskland til tider spilte meget god fotball og rundspilte Armenia i den andre omgangen, var det grunn til å være bekymret. Noen minutter før pausen måtte Marco Reus halte av banen. Videobilder viste at 25-åringen fikk en stygg vridning i ankelen mens han var upresset.

– Jeg vet ikke hvor ille det er. Han vil bli undersøkt på sykehus nå og vi må vente og se hva som kommer ut av det. Mye går gjennom hodet ditt i et slik øyeblikk, hvor du bare håper at det har gått bra, sa landslagssjef Joachim Löw til TV-kanalen ZDF ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Fra før har tyskerne enkelte småskader i troppen.

Tyskland skal åpne fotball-VM i Brasil mot Portugal 16. juni. Ghana og USA er de øvrige lagene i den VM-gruppen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.