RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bille-venn snakker ut om skandalekvelden

I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen skal være siktet for vold mot politiet.
I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen skal være siktet for vold mot politiet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hevder det finnes minst fem videoer av Bille-hendelsen.

Nicki Bille Nielsen (26) er i trøbbel etter at han skal ha bitt en politibetjent i armen natt til fredag i forrige uke.

Deler av episoden skal være filmet av danskens venner. En av dem som var der den kvelden, Billes venn Marc Larsen, står nå frem i danske Her og Nå.

Bille Nielsen selv har vært taus om det som skjedde, men nå forteller Larsen om hvordan han opplevde episoden.

- Min hovedsaklige motivasjon for å fortelle min versjon, er den ensidige og misvisende fremstilling som inntil nå har vært i mediene. Det er ekstremt unyansert. Men det er også fordi det var ekstremt grenseoverskridende å være vitne til hvordan politiet behandlet ham, sier Marc Larsen til bladet.

Han skal ha vært vitne til det som skjedde rundt halv ett på natten i  København natt til fredag.

Annen versjon
Marc Larsen hadde vært på en annen fest da han skulle møte Nicki Bille og noen andre venner den kvelden. RBK-spilleren og vennene hans var i ferd med å gå da Larsen ankom.

- Vi sto et par stykker i Pilestræde foran PS Bar, da jeg plutselig kunne høre at det ble ropt i bakgrunnen. Det var Nicki som sto ute i gaten. Han var frustrert over et eller annet. Han sto der alene, det var ingen andre i nærheten. Jeg gikk over til ham for å se om han var ok, men han gikk over til et sykkelstativ som han sparket ut etter. Jeg tror han sneiet en sykkel, men ingenting veltet. I samme sekund kjørte det frem en politibil og stoppet i krysset. Jeg tror Nicki registrerte at de var der, for han ble helt rolig og stilte seg opp langs en butikkfasade. Jeg tror de så at han sparket etter sykkelen, for politiet parkerte bilen og gikk bort til ham, forteller Larsen.

Han forteller til Her & Nå at politiet aldri prøvde å snakke til Bille Nielsen, men at de løp direkte bort og grep tak i ham. Han hevder politiet med en gang prøvde å få armene hans bak ryggen. Bille Nielsen skal ha spurt hva som var i ferde, men Larsen hevder politiet ikke ga ham noe svar. I stedet skal de ha sprayet ham i ansiktet med pepperspray, to ganger. Unødvendig, for de hadde ham under kontroll, beskriver Larsen.

Ifølge Larsen skal det finnes minst fem-seks videoer av hendelsen, filmet fra tre ulike vinkler.

- Henger ikke sammen
Til Her & Nå forteller Larsen at Bille Nielsen ble plassert inne i politibilen mens betjentene gikk rundt for å se etter skader på syklene. Da hevder Larsen at han observerte Bille Nielsen sitte rolig i baksetet. Minutter senere skal en betjent ha kommet inn i bilen, og da Larsen kikket så han vennen ligge med ansiktet presset mellom setene på bilen.

- Jeg kunne ikke få det til å henge sammen, for han hadde nettopp sittet helt stille og rolig. Etter hvert kom det to betjenter til og satte seg inn i baksetet. Så kjørte de vekk i høy fart og med utrykning, forteller Larsen.

Han legger til at han gjerne vitner for Bille Nielsen i en eventuell rettssak. Siktelsen skal ha en strafferamme på alt fra bot til åtte års fengsel.

IVERSEN:- Riv i stykker Billes kontrakt

Bakgrunnen er at danske Ekstra Bladet mandag skrev at dansken ble siktet for vold mot en politibetjent. Bille Nielsen skal ha bitt en politimann i armen under en arrestasjon natt til fredag i forrige uke.

Selv skal dansken ikke kjenne seg igjen i pressens fremstilling av saken.

TV 2 har sett video av hendelsen, og ifølge kanalen skal en pepperspray-preget Bille Nielsen ha gjort svært lite eller ingen motstand i løpet av pågripelsen. De skriver at dansken holdt armene ut til siden og ropte «Jeg gjør ingenting, jeg gjør ingenting».

Hva som førte til konfrontasjonen og bruken av pepperspray fra politiet, skal ikke komme frem av videoen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere