RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Binger fotball til folket

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Posten skal hjelpe Norges Fotballforbund (NFF) med å binge fotball til folket.

Posten Norge har inngått en samarbeidsavtale med NFF verdt 14,3 millioner kroner. Hver eneste krone skal gå til å bygge ballbinger.

Smilende president
- Dette er en skikkelig god dag for en fotballpresident, smilte Sondre Kåfjord fornøyd da avtalen ble presentert for pressen mandag.

- Vi er svært glade for at Posten velger å bruke ressurser på ballbinger. Vi har et felles ønske om å skape positive aktivitetstilbud til barn og ungdom, og dette vil bidra sterkt til at vi kan nå målet vårt om 300 nye ballbinger i 2005, sa fotballpresident Kåfjord.

NFF har i løpet av de siste årene satset sterkt på anleggsutvikling, både når det gjelder kunstgress og ballbinger. Den utviklingen skal fortsette. Ved hjelp av avtalen med Posten vil det bygges 250 nye ballbinger Norge rundt.

90 av disse skal bygges i 2005.

- Viktig investering
Under mandagens pressekonferanse hadde NFF satt opp en provisorisk ballbinge og invitert elever fra Ullevål Skole til å spille. Entusiasmen og spillegleden lå tykt utenpå de ti elevene.

- Det er nok å se her, så skjønner man hva ballbinger betyr, sa tidligere landslagssjef Nils Johan Semb. Hans datter begynte å spille fotball da en binge ble satt opp i nærmiljøet.

- Barn kan holde på i timevis i sånne binger. Her organiserer de seg selv. De lager sine egne regler og rulleringsordninger. Jeg tror anleggsutvikling er den viktigste investeringen vi kan gjøre, sa Semb til TV 2 Nettavisen.

Breddestrategi
Samarbeidsavtalen med NFF er et eksempel på at Posten Norge har lagt om sponsorstrategien. Tidligere satset Posten på eliteidrett, nå går 80 prosent av sponsormidlene til breddeidrett.

- Det skyldes vårt behov for å være tydelige på at Posten er et selskap for hele Norge. Poenget for oss er muligheten til å være mange steder. Og der er disse bingene bra, fordi de er så lokale, sier konsernsjef Kaare Frydenberg i Posten Norge til TV 2 Nettavisen.

Alle som ønsker en ballbinge i sitt nærmiljø, kan søke om dette via posten.no eller fotball.no. Søknadsfrist for å få støtte er 1. april. Avgjørelsen om hvem som får fotballbinger blir tatt i samarbeid mellom Posten og Norges Fotballforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere