Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birmingham er ligacupmester

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Pokalspøkelset fortsetter å herje for Arsène Wenger og Arsenal.

ARSENAL - BIRMINGHAM 1-2:

Arsenal har vært på desperat jakt etter en pokal til den etter hvert så utålmodige fansen, som har gått seks år uten å bli servert en eneste triumf. Patrick Vieira løftet FA-cuppokalen i mai 2005, etter at Arsenal slo Manchester United på straffer, og er den siste emirat som kunne speile seg i en begerstett.

Det var dermed jubel i Emirates-stua da klubben spilte seg til ligacupfinalen denne sesongen - den første finalen siden 2007.

Motstanderen ble Birmingham, som Arsenal har slått to ganger i Premier League denne sesongen.

Det gikk mot ekstraomganger mellom de to i søndagens finale, men så rystet Birmingham og Obafemi Martins Arsenal. Nigerianeren satte inn 2-1-scoringen minutter før slutt, og sørget for at Arsenal ikke fikk sin etterlengtede pokal.

Isteden vant de blå den engelske ligacupen - eller Carling Cup - for andre gang i historien. Sist det skjedde var i 1963 - 48 år siden.

Dermed virker kanskje ikke Arsenals seks-år-lange tørke så lang, likevel.

Men den kan bli avgjørende for Arséne Wengers jobb. Franskmannen har ennå mulighet til å vinne både FA-cupen, Premier League og Champions League denne sesongen, men hvis fasit når sesongen er over er null pokaler, kan treneren risikere å bli pepet ut av Emirates Stadium.

Arsenal uten Fabregas og Walcott
Kun to spillere er igjen fra Arsenal-troppen som spilte FA-cupfinalen i 2005: Cesc Fabregas og Robin van Persie. Førstnevnte, klubbens spanske kaptein, fikk ikke spille finalen mot Birmingham på grunn av skade.

Heller ikke Theo Walcott var med i finaletroppen på Wembley Stadium søndag, grunnet en skade han pådro seg mot Stoke onsdag. Unggutten scoret sitt aller første Arsenal-mål på nettopp Wembley, da London-laget tapte for Chelsea i ligacupfinalen i 2007.

Van Persie var imidlertid tilbake på gressmatta, sammen med Laurent Koscielny, og nederlenderen markerte seg foran Birmingham-målet. Spissen utlignet til 1-1 i det 39. minutt etter en flott avslutning.

Birmingham snytt for straffe
Kampen hadde dog ikke vært hendelsesløs før van Persie fant fram skuddfoten - tvert imot - og Birmingham gikk opp i ledelsen ved Nikola Zigic. Upresset stusset serberen ballen i mål etter slurvete Arsenal-spill.

Og scoringen var mer enn fortjent.

Allerede etter tre spilte minutter ble de blå snytt for straffe da Lee Bowyer ble felt av Woiciech Szczesny. Arsenal-keeperen skulle ha fått det røde kortet samtidig som Birmingham skulle ha fått straffe, men Bowyer ble ukorrekt avblåst for offside.

Koscielny ble syndebukk
Etter pause dominerte Arsenal, som kom seg til finalen etter å ha slått ut Tottenham, Newcastle, Wigan og Ipswich, men verken av lagene så ut til å finne veien til nettmaskene. Mentaliteten begynte derfor å forberede seg på ekstraomganger for å avgjøre hvilken klubb som kunne krones til ligacupmestere.

Men så rotet Szczesny og Koscielny det skikkelig til. De to Arsenal-spillerne så ut til å mangle kommunikasjonsevnen og fikk en fullstendig overkommelig situasjon til å ende med Birmingham-mål. Martins plukket opp Koscielnys hodeløse tabbe, og kunne enkelt sende klubben fra St. Andrews opp i ledelsen, og med det fortjent seirende ut av ligacupen.

Den blå delen av Wembley eksploderte, mens den rød fyltes av tårer.

Arsenal hadde på forhånd lovet at Fabregas skulle få løfte det eventuelle trofeet.

Isteden fikk Stephen Carr den enorme ære å heve ligacuppokalen høyt over hodet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!