Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birmingham kan vinne ligacupfinalen

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
På en vanskelig søndagskupong helgarderer vi ligacupfinalen. Sjekk våre tippetips.

SJEKK HVORDAN: NÅ KAN DU SPILLE UTEN KORTLESER

Søndagskupongen består av ligacupfinalen mellom Arsenal og Birmingham, fire kamper fra La Liga, en kamp fra Segunda Division, en kamp fra belgisk toppserie, en kamp fra Bundesliga og Serie A og tre kamper fra fransk Ligue 1. Litt av hvert å bryne seg på med andre ord.

Flere tips søndag:

Odds: Lesernes oddstips søndag
Oddstips 1: Siste sjanse for Erik Huseklepp
Oddstips 2: Tar sin tiende hjemmeseier

1. Arsenal - Birmingham
Ligacupfinale på Wembley. Arsenal er inne i et steintøft program nå, med 7 kamper på 20 dager. Allerede tirsdag venter omkamp mot Leyton Orient i FA-cupen, og the Gunners er altså med i fire turneringer i øyeblikket. Sentrale Cesc Fabregas og Theo Walcott er begge uaktuelle til søndagens cupfinale, mens Diaby er tilbake etter karantene.

Birmingham henger også med i FA-cupen etter enkelt å ha elimininert Sheffield Wednesday forrige helg med et litt reservepreget mannskap. David Bentley og Curtis Davies er begge cup-tied og således ikke med søndag. Bortsett fra det er det kun Alexander Hleb som er usikker for Birmingham.

Arsenal har 5-3-0 på de siste åtte møtene med Birmingham uansett bane, men en cupfinale lever uansett sitt eget liv. Med Fabregas og Walcott ute (halve firerbanden - van Persie og Nasri i tillegg) er det ingen tvil om at Arsenal er svekket, selv om Arsene Wenger har mange alternativer.

Vi utelukker ikke skrellen i denne ligacupfinalen og drar med oss alle tegn. HUB.

2. Athletic Bilbao - Valencia
Meget hjemmesterke Athletic Bilbao hang godt med i bortematchen mot Barcelona sist søndag, og hadde nok et poenghåp når de utlignet i andre omgang. Men Barcelona vant til slutt svært fortjent. Tapte noe ufortjent 0-1 borte for Mallorca i kampen før. Nå er det tilbake til fortet i Baskerland, der hjemmelaget står med sterke 9-0-3 hittil denne sesongen.

Valencia skuffet med kun 1-1 hjemme mot Schalke i Champions League for halvannen uke siden, selv etter å ha tatt ledelsen. Fulgte opp med en svak forestilling hjemme mot Sporting Gijon i ligaen forrige lørdag (0-0), og er muligens ikke helt i toppslag nå. Men 6-2-3 er sterke tall på bortebane.

Andoni Iraola er suspendert for hjemmelaget. Toppscorer Aritz Aduriz (ni ligamål) er blitt skadet og er uaktuell for Valencia. Det er også Vicente og David Albelda.

6-4-2 på de siste tolv tilsvarende Vi har svært god tro på hjemmelaget, og på en ellers vanskelig kupong satser vi på at Athletic Bilbao tar sin tiende hjemmeseier for sesongen. H

3. Racing Santander - Villarreal
Tabellutsatte Racing har plutselig fått fem poeng ned til nedrykksstreken etter fine 2-2-0 på sine fire siste ligakamper. Holdt sterke Valencia til 1-1 i sin nest siste hjemmekamp, mens Sevilla ble slått 3-2 i siste hjemmekamp. Fin borteseier mot Getafe sist søndag (1-0). 5-4-2 er bra tall på hjemmebane.

Villarreal slet seg videre i Europa League torsdag (vant 2-1 over Napoli). I serien er det kun blitt ett poeng på de tre siste kampene, alle tre kampene mot lag på nedre halvdel. Og er dermed havnet to poeng bak Valencia på tredjeplass (som gir direkte adgang til Champions League). 4-2-5 er ikke mer enn middels tall borte.

Gonzalo Colsa er suspendert for hjemmelaget, mens Bruno Sitoano er suspendert for bortelaget.

Det står 2-1-2 på de fem siste tilsvarende. Tøft program for Villarreal i det siste, vi tror ikke hjemmelaget taper. H.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

4. Levante - Osasuna
Fin form på hjemmelaget med 3-2-0 på sine fem siste i serien, de to siste hjemmekampene er vunnet. Levante innfridde som vårt oddsobjekt hjemme mot Almeria i den siste hjemmekampen. Brukbare 5-1-5 på hjemmebane, men er altså kun ett poeng over nedrykkstreken.

Ny trener hadde god effekt for Osasuna som smalt til med solide 4-0 hjemme over Espanyol sist helg. Borte er det stort sett bare sorgen med La Ligas suverent dårligste bortestatistikk (0-2-11).

Ingen endringer fra sist for hjemmelaget, og heller ikke bortelaget Osasuna har nye fravær.

Levante vant sist lagene møttes i ligaen i 2007/2008 sesongen. Normalt bra sjanse for hjemmelaget dette, all den tid Osasuna er så svake på fremmed gress. Men ny trener-effekten kan aldri undervurderes. HUB.

5. Hercules - Getafe
Hjemmesterke Hercules (6-1-4) har vunnet fem av sine seks siste hjemmekamper (kun Barcelona ble for sterke). Formen viser svake 2-1-6 på siste ni seriekamper, men hele seks av disse er spilt på bortebane. Det er svært viktig å notere seg. Kun to poeng ned til nedryksstreken.

Supervariable Getafe viser ikke superform og står med 1-2-5 på sine åtte siste i ligaen. På fremmed gress står laget med 3-3-5, men det er fortsatt åtte poeng ned til streken.

Dessverre er både Abel Aguilar (22 ligakamper), David Cortes (23 ligakamper) og Rodri (13 ligakamper) alle suspenderte for hjemmelaget, mens viktige Nelson Valdez og Royston Drenthe begge er høyst usikre, i tillegg til Matias Fritzler og Noe Pamarot.

Ivan Marcano (17 ligakamper) er suspendert for Getafe, Manu Del Moral er skadet.

Med disse foutsetningene er alle tegn nødvendige i en farlig kamp. HUB.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

6. Real Betis - Albacete
Hjemmelaget så ut til å ha stø kurs mot Primera Division igjen, men ufattelige fem strake tap har sendt laget ned på tredjeplass. Nå er det fem poeng opp til ledende Celta Vigo, og fire poeng opp til andreplassen og Rayo Vallecano (to lag rykker direkte opp). Sterke 9-2-1 på hjemmebane, men tapene har altså kommet i de to siste hjemmekampene.

Albacete ligger nest sist, men har kun to poeng opp til sikker plass. 0-1-5 på de seks siste seriekampene og kun ett fattig mål er scoret. Borte har laget 2-3-8.

Lite fravær for hjemmelaget, men Fernando Vega er fortsatt skadet. David Vidal er ny trener i Albacete.

To lag som ikke vinner fotballkamper lenger, men hjemmelaget kan da ikke gå på sitt sjette strake tap? HU

7. St. Truiden - Cercle Brugge
Belgisk toppserie. Hjemmelaget ligger utsatt til og er kun to poeng klar av nest siste plassen (som betyr play-off mot lag fra 2. divisjon). Tapte den viktige hjemmekamper mot Mechelen onsdag (0-1) og trenger trepoengere nå. 5-2-5 på hjemmebane, betyr at 17 av 23 oppnådde poeng er tatt hjemme.

Lillebror Cercle Brugge ligger på åttendeplass, men har sju poeng opp til sjetteplassen (de seks øverste lagene spiller play-off). Formen er elendig med 0-1-4 på de fem siste i serien, fire av dem spilt på bortebane.

Vincent Euvrad er tilbake fra karantene for hjemmelaget, mens bortelaget Cercle Brugge må unnvære Anthony Portier med karantene.

Merkverdige 1-6-1 på de åtte siste tilsvarende. HUB.

Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

8. Werder Bremen - Bayer Leverkusen
Katastrofesesong for hjemmelaget som kun har ett poeng ned til Kaiserslautern på kvalifiseringsplassen. Fortsatt svært store skadeproblemer, formen viser svake 0-2-3 på siste fem.

Bayer Leverkusen har ti poeng opp til ledende Borussia Dortmund når elleve serierunder gjenstår. Tok seg veldig enkelt av ukrainske Metallist Kharkov i Europa League. Stilte med redusert lag i hjemmekampen torsdag. Lite skadeproblemer i mannskapet. Meget solide 8-2-1 på bortebane.

Det står 3-2-2 på de siste sju tilsvarende. I øyeblikket er det klasseforskjell på lagene, og vi spiller sikker B i mangel av gode alternativer. B.

9. Paris Saint Germain - Toulouse
At franske lag ikke er til å stole på i Europa League har undertegnede prediket ved flere anledninger. Hjemmelaget "nøyde"seg med 0-0 hjemme mot hviterussiske Bate Barisov torsdag (gikk videre på bortemål etter 2-2 borte). Profilene Makelele, Guily og Nene var blant dem som ble "spart" i den kampen. Skuffet med svake 0-0 hjemme mot Lens i siste hjemmekamp, men vant overbevisende 3-0 borte mot Nice sist helg. Hjemme står laget med 6-4-2 og det kun fire poeng opp til ledende Lille.

Toulouse ligger på tiendeplass, men har for langt opp til å kunne konkurrere om europacupspill. Ni poeng ned til nedrykkstreken gjør at Toulouse er havnet litt i ingenmannsland. De to siste i ligaen er tapt, borte står laget med 4-1-7.

Ingen spesielle mannskapsproblemer i noen av lagene. 4-2-2 på de åtte siste tilsvarende. Nå tror vi Paris vinner. H

10. Nancy - Marseille
Fire poeng ned til streken for hjemmelaget Nancy, så flere poeng trengs. 1-0-5 på de seks siste seriekampene, men fire av dem er spilt borte. Hjemme står laget med 5-1-6, og siste hjemmekamp ble i det minste vunnet (3-1 mot skuffelsen Auxerre).

Okey kamp av Marseille hjemme mot Manchester United onsdag, men 0-0 er neppe godt nok foran returmøtet. Ligger på tredjeplass, kun to poeng opp til ledende Lille. 4-4-0 på de åtte siste i ligaen. Borte står laget med 4-5-3.

Silva Andre Luiz er suspendert for hjemmelaget, noen spillere trøbler med skader. Viktige Gignac er fortsatt ute for Marseille.

1-2-2 på de fem siste tilsvarende, men onsdagens Champions League-kamp kan sitte både beina og hodet for bortelaget. UB.

11. Lille - Lyon
Rundens desiderte toppkamp i Frankrike. Fire poeng på de tre siste seriekampene for hjemmelaget og forfølgerne kommer nærmere nå. Kun fire poeng skiller Lille på førsteplass og Lyon på fjerdeplass.

Vi gikk imot Lille i torsdagens Europa League-kamp borte mot PSV Eindhoven (med rette, nederlenderne vant 3-1). Og den franske serielederen hadde faktisk skiftet ut ni av spillerne som startet sist helgs bortekamp mot Montpellier. Nå er de tilbake, og serieleder Lille har en helt skadefri tropp. 8-3-1 er hjemmetallene.

Bafetimbi Gomis berget uavgjort for Lyon hjemme mot Real Madrid i Champions League tirsdag, så håpet om kvartfinale lever fortsatt for franskmennene. Har etter hvert fått opp farten i den rekordjevne franske serien og står med 3-1-1 på sine fem siste seriekamper. Lisandro Lopez er skadet. 4-3-4 på fremmed gress.

8-1-2 på elleve siste tilsvarende, og dersom ikke nervene tar knekken på Lille, synes vi det er bra sjanse for hjemmelaget her med helt skadefritt mannskap. H.

12. Sampdoria - Inter
På de siste åtte seriekampene har Sampdoria gått målløs av banen i sju av disse oppgjørene. Og da er det fortsatt ubegripelig at de var istand til å score tre mål på det første kvarteret hjemme mot Bologna i sin nest siste hjemmekamp. Tapene av Cassano og Pazzini blir kostbare for Genova-klubben. 1-2-6 er poengfasiten på disse åtte kampene. Hjemme står Sampdoria med brukbare 5-5-3.

Skuffende hjemmetap for Inter hjemme mot Bayern München i Champions League onsdag etter en sjelden brøler av keeper Julio Cæsar. I ligaen står imidlertid Inter med 9-0-2 etter at Leonardo overtok. Fem poeng opp til ledende Milan når 12 serierunder gjenstår. 6-2-5 på bortebane.

Fire-fem spillere er usikre for hjemmelaget. Høyreback Maicon er suspendert for Inter. Samuel (har vært borte hele sesongen) og Diego Milito er begge skadet. 1-4-2 på de siste sju tilsvarende. Søndag tror vi på Inter. B.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.02.2011 16:55
1. Arsenal - Birmingham H U
2. Athletic Bilbao - Valencia H
3. Racing Santande - Villarreal H
4. Levante - Osasuna H U
5. Hercules - Getafe H U
6. Real Betis - Albacete H U
7. St.Truiden - Cercle Brugge H U B
8. Werder Bremen - Bayer Leverkuse B
9. Paris Saint-Ger - Toulouse H
10. Nancy - Marseille U B
11. Lille - Lyon H
12. Sampdoria - Inter B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.02.2011 16:55
1. Arsenal - Birmingham H U B
2. Athletic Bilbao - Valencia H
3. Racing Santande - Villarreal H U
4. Levante - Osasuna H U
5. Hercules - Getafe H U B
6. Real Betis - Albacete H U
7. St.Truiden - Cercle Brugge H U B
8. Werder Bremen - Bayer Leverkuse B
9. Paris Saint-Ger - Toulouse H
10. Nancy - Marseille U B
11. Lille - Lyon H
12. Sampdoria - Inter B

HTML EMBED


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!