Birmingham-rekka ble brutt

Foto: Scanpix

Den nye serielederen ble for sterk.

28.01.10 12:54

CHELSEA-BIRMINGHAM 3-0: Birmingham har vært sesongens store overraskelse i Premier League. Alex McLeish’ mannskap hadde før onsdagens London-tur hele tolv strake seriekamper uten tap, men en gang må også slike rekker stoppe opp – og det gjorde det til gangs i London.

Dobbel Lampard
Hele 3-0 vant hjemmelaget, og kun fem minutter brukte Chelsea på å starte nok et målshow. Joe Cole viste klasseforskjellen mellom de to lagene, Chelsea-flanken satte fart og parkerte Lee Bowyer, og Florent Malouda hadde en enkel jobb med å nikke inn ledermålet.

Frank Lampard var ikke noe dårligere da han dunket inn 2-0 med høyrelabben etter en halvtimes spill, og sitt tiende for sesongen like før slutt, og igjen kunne Chelsea kose seg med tabelltopp, målløst som det sto og ble mellom Aston Villa og Arsenal. Chelsea hadde full kontroll fra start til mål, og sto nok en gang fram som den beste kandidaten til ligagullet.

17 mål på fire siste
Med det står Chelsea med fem strake seirer, og i den fryktede januarmåneden, hvor fire av klubbens stjerner har vært borte på grunn av Afrika-mesterskapet, har Chelsea tatt full pott. Ikke bare det, London-laget kan notere seg for hele 17 mål på rett side i januar – det gir et snitt på over fire mål per kamp. Skuddstatistikken antyder at det fort kunne ha blitt mer - hele 17 avslutninger fant veien til Joe Hart i Birmingham-målet. Færre blir det neppe til helga, da Chelsea møter Burnley - med en viss Didier Drogba tilbake for Chelsea.

Ekstra hyggelig var kvelden for John Terry, som kunne notere seg for sin 300. kamp i Chelsea-trøya, og klubbens ellevte seriekamp uten baklengs i år. Det er fire år siden laget hans sist vant seriegull, få vil vedde på at de ikke henter trofeet hjem på nytt denne sesongen med den formen laget er i nå.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag