Gå til sidens hovedinnhold

Birmingham rotet bort poengene

Dramatikk da Birmingham gjestet Bolton. Roger Johnson er grunnen til det.

BOLTON - BIRMINGHAM 2-2:

Birminghams midtforsvarer, Roger Johnson, var involvert i det meste da blåtrøyene rotet bort en 2-0-ledelse og måtte dele poengene med Bolton.

Johnson scoret sesongens raskeste mål, fikk hjemmelagets keeper utvist og sørget for straffe imot.

Sesongens kjappeste scoring
Spillerne hadde ikke vært på gressmatta i fire minutter før bortelaget gikk opp i ledelsen. Johnson, som har vært i Birmingham siden 2009, scoret etter tre minutter og førti sekunder og puttet med det sesongens raskeste mål i Premier League.

Forsvareren fikk ballen etter et nydelig angrep og kunne enkelt sette inn kampens første mål.

Bolton fikk dermed den verst tenkelige starten på kampen foran eget hjemmepublikum, og en halvtime senere ble ikke situasjonen bedre.

Igjen var det Johnson som skapte hodebry for Owen Coyle. 27-åringen var på plass i Boltons 16-meter og gikk inn i en tøff duell med motstanderens keeper, Jussi Jääskelainen. Sistnevnte svarte med en strak venstre i ansiktet på Johnson. Dommer Kevin Friend viste ingen vennlighet og sendte Jääskelainen rett av banen med rødt kort.

Sørget for straffe
Og dramatikken var ikke over på Reebok Stadium.

Gjestene doblet ledelsen like etter pause ved Craig Gardner, men Johnson hadde ikke gjort sitt. Den tidligere Cardiff-spilleren sørget for straffe imot da han tok seg en klatretur på ryggen til Kevin Davies i eget felt. Davies stilte selv opp på krittmerke og sendte ballen perfekt opp i nettaket.

Dermed sto det 2-1, men med 20 minutter igjen og én mann mer skulle det være overkommelig for Birmingham og beholde ledelsen kampen ut.

Rotet bort ledelsen
Bolton utlignet da de vant et frispark - uten Johnsons involvering, for øvrig - 20 meter fra mål. Med begge frisparkskytterne byttet ut var det ingen som forventet at frisparket skulle ende opp i nettet, men Robbie Blake beviste at også han kan sparke en ball i mål. 34-åringen sendte et hardt skudd mot lengste hjørne, og en noe tafatt Ben Foster i Birmingham-målet så ballen gå inn mellom stengene.

Alex McLeish, trener for Vest Midlands-klubben, måtte dermed innse at 2-0 hadde blitt til 2-2. Det høydramatiske og spennende oppgjøret ebbet ut og endte med poengdeling.

Bolton og Birmingham har dermed like mange poeng i den engelske ligaen. Begge spilte uavgjort i seriens første runde og fulgte opp med seier i sin andre kamp. Etter tre kamper har de fem poeng hver, men Birmingham har dårligere målforskjell og ligger en plass under The Trotters på en femteplass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken