RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET: Leah Williamson scoret på Englands straffespark.
SCORET: Leah Williamson scoret på Englands straffespark. (Getty Images)

Bisarr Norge-omkamp varte i bare noen få sekunder

Sist oppdatert:
Omkampen har vakt oppsikt over hele verden.

ENGLAND - NORGE 2-2 (opprinnelig 1-2):

Den 4. april møtte det norske J19-landslaget i fotball England til en EM-kvalifiseringskamp og ledet med 2-1. England fikk straffe på overtid (96. minutt), men så skjedde det noe uvanlig og helt spesielt.

England scoret på straffen, men dommer Marija Kurtes annullerte scoringen fordi en engelsk spiller beveget seg inn i 16-meteren.

Det var i bunn og grunn riktig av den tyske dommeren å blåse, men ved en slik situasjon skal straffesparket tas på nytt. Akkurat det overså dommer Kurtes og dømte i stedet frispark til Norge.

Dermed endte det med norsk seier.

Leverte protest
England på sin side leverte protest og onsdag ble det klart at den protesten er tatt til følge. Som et resultat måtte Norge og England torsdag kveld spille på nytt - men ikke hele kampen. Kun straffesparket på overtid og de 18 sekundene kampen pågikk etter det, ble spilt på nytt.

Dette er første gang UEFA har tatt en slik protest til følge og det er første gangen at deler av en kamp spilles opp igjen på denne måten.

Det betød i bunn og grunn at det engelske laget fikk en ny mulighet til å omsette det omdiskuterte straffesparket og utligne til 2-2.

- Voldsomt press
Straffen ble satt i mål og dermed ble det poengdeling. Norge fikk for øvrig sendt av gårde et skudd i retning mål, før kampen ble avblåst.

- Jeg vil gjerne gi honnør til den engelske jenta som tok straffesparket i dag. Det var en fantastisk prestasjon. Hun hadde et voldsomt press på seg, England hadde blitt slått ut om hun bommet, men hun satte ballen helt inne ved stolpen utagbart for Aurora. Det var stor idrett, sier landslagstrener Nils Lexerød i en kommentar til fotball.no.

Dommer Kurtes var for øvrig blitt erstattet til «omkampen».

Denne saken har ikke bare vakt oppsikt her hjemme i Norge. Også i engleske aviser har den smått bisarre hendelsen blit heftig omtalt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TJO-HO: Det var full jubel hos England etter 2-2-målet.

Videre uansett
Med 2-2 fra kampen overtok England tabelltoppen i Norges gruppe og gikk med det direkte videre til EM-sluttspillet i Israel neste sommer.

Norge falt ned til en andreplass i gruppen, men siden det norske laget er den beste toeren i kvalifiseringen, er også Norge klare for EM.

- Etter at de andre kampene var ferdig tidigere i kveld, hadde vi ikke lenger noe særlig press på oss, men det har vært en tøff uke med mye usikkerhet. Helt siden kampen var ferdig på lørdag har vi hatt dette i bakhodet. Det var en ny utfordring som vi måtte håndtere, men jeg vil rose spillergruppa og støtteapparatet for måten de har taklet dette på. Samholdet i gruppa er veldig sterkt og de har klart å holde fokus hele veien. Jeg tror vi har kommet styrket ut av dette, sier Lexerød.

Norge vant hele 8-1 tidligere torsdag mot Nord-Irland, mens England vant en kamp mot Sveits med 3-1. Norge endte med sju poeng og 12-3 i målforskjell i gruppen. England fikk sju poeng og 14-4 i målforskjell.

Kun den beste toeren i kvalifiseringen gikk videre til EM, sammen med de seks gruppevinnerne. Norge ble beste toer foran Nederland og Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere