RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blackburn i fritt fall

Foto: Tim Hales (AP)
Sist oppdatert:
Ti strake kamper uten seier: Med Gamst Pedersen på benken er Blackburn på vei mot nedrykk.

EVERTON - BLACKBURN 0-2:

23. januar var datoen Blackburn sist tok tre poeng i en fotballkamp.

Hjemme på Ewood Park vant laget 2-0 over West Bromwich, med Morten Gamst Pedersen med fra start for de blåhvite, og laget var på vei mot å kjempe om en plassering som ville gi Europa League-kvalifisering neste sesong.

Nesten tre måneder senere er ståa annerledes.

Gamst Pedersen er ute av laget, og Blackburn makter ikke å vinne fotballkamper.

Ti kamper har laget spilt siden W.B.A.-kampen. Ni ligamatcher, og en FA-cupkamp. Og altså ikke en eneste seier. Fire uavgjorte og seks tap, for å være nøyaktig.

Tannløse
For lørdag var det samme gamle visa da laget gjestet Everton på Goodison Park.

Morten Gamst Pedersen var henvist til benken, som han har blitt i fire av de fem siste kampene. Og Blackburn var fullstendig tannløse.

Det var riktignok også Everton de første 45 minuttene, og publikum i Liverpool fikk servert en omgang man ikke kunne annet enn å gjespe over.

Men i andre omgang ble det festligere, i det minste for majoriteten av tilskuerne i Evertons lekegrind.

Ni minutter etter hvilen fikk vertene et hjørnespark som ble slått kort ut til Leon Osman. 29-åringen vendte av en mann, før han likesågodt fyrte løs mot mål - intet dumt valg, kan man konstatere. Ballen gikk via Christopher Samba og i nettet, og plutselig var Everton på vei mot tre poeng.

Stor Gamst-sjanse
Den veien ble enda kortere da innbytter Seamus Coleman ble lagt ned av Phil Jones i feltet kvarteret før slutt.

Leighton Baines dunket straffesparket knallhardt inn, og Blackburn var i hardt vær.

Gamst Pedersen var blitt sendt innpå midtveis i omgangen, og like etter 2-0-scoringen fikk nordmannen en enorm mulighet til å redusere for Blackburn.

Etter en duell havnet ballen i beina på Gamst, som sto helt upresset på åtte meters hold. Men avslutningen fra nordmannens venstrebein gikk utenfor mål - nokså symptomatisk for laget de siste månedene.

Resultatet betyr at Blackburn bare befinner seg to poeng over nedrykksstreken, med fem kamper igjen å spille. Everton på sin side er bare poenget bak Liverpool på sjetteplass, en plassering som vil gi europacupspill neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere