*Nettavisen* Sport.

Blakk VM-helt tilbys jobb som dovasker

VM-HELT: Andreas Brehme, i bunnen av klyngen, feirer sitt vinnermål i VM-finalen i 1990. Foto: Imago/pressefoto Baumann

Andreas Brehmes økonomi har gått rett i dass.

De fleste som har noen år på baken har et forhold til den tidligere tyske landslagsspilleren Andreas Brehme. Han avgjorde VM-finalen i 1990.

Under mesterskapet i Italia scoret han det eneste mål i finalen, på straffe, og sørget for at Diego Maradona og Argentina ble beseiret av vesttyskerne.

Også på klubbnivå hadde Brehme en stor karriere og han spilte for storheter som Bayern München og italienske Inter. Han la opp i 1998.

Siden har det ikke gått så bra for den nå 53 år gamle legenden.

To millioner
Ifølge den franske avisen Le Figaro sliter tyskeren nå med enorme økonomiske problemer og han skal ha en gjeld på rundt 250.000 euro.

Det tilsvarer rundt to millioner norske kroner.

Den franske avisen skriver videre at VM-helten står i fare for å miste huset og derfor oppfordrer flere tyske profiler til at Brehme nå må få hjelp.

- Vi har et ansvar for å hjelpe ham ut av denne situasjonen. Han har gitt tysk fotball mye. Han har gitt oss tittelen som verdensmestere. Nå må tysk fotball hjelpe ham, sier legende og landslagstrener i 1990, Franz Beckenbauer.

Brehme har også fått reelle jobbtilbud, som kan hjelpe ham med en stødig inntekt, slik at han kan komme seg ut av gjeldsproblemene.

Dovasker
Oliver Straube, som spilte sammen med Brehme i SpVgg Unterhaching, driver nemlig et firma, der han gjerne kunne tenke seg å ansette kompisen.

- Vi er villig til å gi Andreas jobb i vårt firma, som spesialiserer seg på å vaske toaletter og rydde. Han kommer til å innse hvordan det er å ha en skikkelig jobb og et skikkelig liv. Det kommer til å være bra for imaget hans, sier han.

Etter at han la opp som aktiv har Brehme vært trener for FC Kaiserslautern (2000-02) og nevnte SpVgg Unterhaching (fra 2004 til 05). Han har også vært assistenttrener for Stuttgart (i perioden 2005 til 2006).

Han fikk totalt 86 landskamper for Tyskland og scoret åtte mål.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag