*Nettavisen* Sport.

Blåser i knallhard Rekdal-kritikk

FÅR KRITIKK: Det norske landslaget i fotball. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi bryr oss ikke om ham, sier norsk profil.

04.09.14 10:13

ENGLAND - NORGE 1-0

LONDON (Nettavisen): Norge ble tidvis spilt meget lave i onsdagens landskamp mot England og skapte lite framover. Dette fikk tidligere landslagshelt Kjetil Rekdal til å reagere kraftig i Viasats landskampstudio.

Den nåværende Vålerenga-treneren sparte ikke på kruttet.

- Skal vi fortsette som vi gjør i dag, har vi kastet bort et år. Skal man spille som i dag, har de et fullstendig feil lag på banen. Du har indreløpere som ikke kan true framover og hjelpe spissen, de ligger veldig lavt uten aggressivitet i laget. England spiller seg helt fram til 30 meter uten motstand, sa Kjetil Rekdal om det norske lagets prestasjon ved pause.

- Bryr meg ikke
Både til Viasat og til Nettavisen bedyrer imidlertid kaptein Per Ciljan Skjelbred at han føler Norge lyktes godt med planen sin i England-kampen.

Rekdal på sin side var overrasket over at de norske spillerne, som han mente kun skapte én sjanse, følte de kom fra møtet med æren i behold.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRYR SEG IKKE: - Det Kjetil Rekdal sier, bryr jeg meg ikke om, fastslår Tarik Elyounoussi. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Da Nettavisen snakket med Tarik Elyounoussi etter kampen onsdag, hadde han lite interesse av å høre om det Rekdal hadde sagt hos Viasat.

- Jeg hører ikke på eksperter. Det er selvsagt jobben deres å si hva de mener, men jeg hører kun på hva treneren min og lagkompisene mine sier. Det Kjetil Rekdal sier, bryr jeg meg ikke noe om, sier han til Nettavisen.

Det ble mye defensiv jobbing for den norske angrepsspilleren i løpet av kampen, men Elyounoussi forteller at det var en del av planen på forhånd.

- Vi ble spilt lave, men er også mer kyniske. Vi skulle legge oss lavt, for vi visste at de kom til å ha mye ball. Det var viktig med førsteforsvarerjobben, ligge kompakt og avgi lite rom mellom forsvar og midtbane. Dette var bra trening for oss. I andre omgang klarer vi oss litt bedre, sier han.

- Jeg tror det blir litt samme kamp mot Italia og da må vi ta med oss det som skjedde i dag. Vi må litt høyere med laget, men da blir det bra.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRUSTRERT: Per Ciljan Skjelbred skulle gjerne vært mer involvert offensivt. Foto: Glyn Kirk (AFP / NTB scanpix)

- Var naive
Elyounoussi mener Norge må ha en realistisk tilnærming til disse kampene.

- Vi har lært av Frankrike-kampen (4-0-tap i mai). Det nytter ikke å gå utpå der og tro at vi kan presse høyt og styre. Vi er et ungt lag, under utvikling, og var kanskje litt naive mot Frankrike. Men vi lærer og mot England hadde vi planlagt å ligge lavt og satse mer på kontringer, mener angriperen.

- Vi tar med oss dette, men det blir noe annet når vi skal spille om poeng.

Kaptein Skjelbred føler at Norge ikke helt hadde dagen onsdag.

- Planen var ikke å bli spilt lave, men vi testet en ny formasjon og skulle trene på det defensive. Jeg føler vi ikke var helt skarpe i dag og fikk noen kontringsmuligheter vi ikke hadde krefter til å ta, sier han til Nettavisen.

- Vi fikk i hvert fall med oss erfaringen og vet hvordan vi skal ta vare på mulighetene neste gang, sier Hertha Berlin-profilen etter kampslutt.

Pauseprat
Skjelbred innrømmer at det ble en litt frustrerende kamp for ham.

- Vi på midten ønsker selvsagt å være mer delaktige framover. Når vi blir spilt så lavt, er det plutselig 50-60-70 meter fram til det andre målet. Da blir det slått mye langt. Vi snakket en del om dette i pausen og ble enige om å holde litt mer på kula, da åpnet spillet seg mer for oss, sier han.

Tysklandsproffen håper å være i bedre form til Italia-kampen.

- For meg var det veldig viktig å få en kamp. Jeg har ikke spilt på to uker, så det var en bra gjennomkjøring. Det var bare å presse kroppen igjennom dette, også får jeg prøve å finne rytmen bedre til neste kamp, sier han.

Den 9. september spiller Norge mot Italia i EM-kvalifiseringen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag