RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blåtrøyer i fritt fall

Everton-manager David Moyes gleder seg over Mikel Artetas bidrag til laget for tiden.
Everton-manager David Moyes gleder seg over Mikel Artetas bidrag til laget for tiden.
Sist oppdatert:
Everton er i trøbbel. Det som skulle bli drømmesesongen er i ferd med å bli et mareritt.

EVERTON - WIGAN 0-1: Etter fjorårets store sesong, som endte med fjerdeplass og Champions League-kvalifisering, var forventningene høye i den blå delen av Liverpool før fotballhøsten.

Men etter seks kamper står Everton med tre fattige poeng, og laget har bare scoret ett eneste mål. Det er færrest av alle. Riktig nok sliter fjorårets dyrekjøpte spiss James Beattie med skade, og midtbanesjefen Thomas Gravesen forsvant jo til Real Madrid i januar.

Men uansett ønsket laget å kjempe på øvre halvdel i år også.

Ute av Europa - snart
Champions League-drømmen forsvant også som dugg for solen da Villareal utspilte engelskmennene.

I tillegg ble laget nok en gang ydmyket i Europa mot Dinamo Bucuresti. 1-5 og halen mellom beina var resultatet i Romania i duellen om å komme til gruppespillet i Uefa-cupen. Sjansene før returoppgjøret på torsdag er vel omtrent like store som at Chelsea slipper inn tre mål i én kamp. Eller kanskje som at byrivalen skulle vinne Champions League i fjor...?

Mot Wigan prøvde Everton desperat å blidgjøre hjemmefansen, men til ingen nytte. Det nyopprykkede bortelaget har åpnet sterkt, og ser ikke ut til å bli den kasteballen mange hadde ventet seg. Damien Francis, som kom fra Norwich før sesongen, scoret seiersmålet like etter pause.

- Vi må bare fortsette. Vi spilte bra i første omgang. Spillerne jobbet hardt og prøvde å score, forsvarte en tapper Everton-sjef seg med overfor Sportinglife.

- Det var fem ville minutter etter pause. Vi måtte jage, og Wigan fikk også én eller to sjanser, måtte David Moyes medgi.

Seieren sendte Wigan ytterliggere oppover på tabellen, og laget står nå med like mange poeng som Arsenal. Det hadde vel heller ikke spesielt mange ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere