RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sepp Blatter sier at han kommer til å reise til fotball-VM neste år etter å ha fått en personlig invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin.
Sepp Blatter sier at han kommer til å reise til fotball-VM neste år etter å ha fått en personlig invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin. Foto: Kurt Schorrer (AFP)

Blatter: – Jeg skal til VM!

Sist oppdatert:
Den utestengte og vanærede tidligere FIFA-presidenten Sepp Blatter sier at han skal til fotball-VM i Russland. Han er personlig invitert av Vladimir Putin.

– Jeg kommer til å reise til VM i Russland. Jeg har fått en invitasjon fra president Putin, sier 81-åringen i et eksklusivt intervju med AFP.

Blatter er utestengt fra fotballen i seks år som følge av økonomiske misligheter.

Han var president i Det internasjonale fotballforbundet fra 1998 til 2015.

Blatter ble i 2015 kastet fra jobben som FIFA-president. Nå innrømmer 81-åringen at det var en feil å prøve å tviholde på makten.

– Jeg skulle stoppet meg selv tidligere, sier Blatter i et intervju med den sveitsiske avisen SonntagsBlick.

En gang var Blatter fotballens mektigste mann, men etter 17 år var det slutt. Da det ble kjent at FIFA hadde utbetalt 2 milloner dollar (17 mil. kroner) til tidligere UEFA-president Michel Platini, ble Blatter mot sin vilje fjernet som øverste sjef i Det internasjonale fotballforbundet.

Samtidig ble han utestengt i hele åtte år for brudd på det etiske regelverket i forbindelse med overføringene av den store pengesummen til Platini. Senere ble straffen redusert til seks år.

I dag påstår Blatter at det var en «lettelse» å gi slipp på toppjobben. Sveitseren husker godt advarselen han fikk fra en nyhetsredaktør om at rollen som FIFA-president har en utløpsdato.

– «Hos deg er datoen i 2014», sa han til meg. Jeg fortalte han at noen produkter kan konsumeres etter en dato om de lagres på et kaldt sted, forteller Blatter.

Nyhetsredaktørens advarsel kom da Blatter jobbet for å bli gjenvalgt for en femte periode som FIFA-president, som han også ble i mai 2015 til tross for en rullende korrupsjonsskandale.

Sju måneder senere måtte han forlate posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere