RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blatter etterforskes ikke i Sveits

HER ANNONSERER Sepp Blatter at han går av som president i FIFA.
HER ANNONSERER Sepp Blatter at han går av som president i FIFA. Foto: Ennio Leanza (Ap / NTB scanpix)
Sepp Blatters avgang påvirker ikke etterforskningen i Sveits.

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter etterforskes ikke av riksadvokaten i Sveits, opplyser landets øverste påtalemyndighet tirsdag.

- Joseph S. Blatter er ikke under etterforskning av riksadvokatens kontor. Hans kunngjorte avgang kommer ikke til å påvirke den pågående straffesaken, heter det i en uttalelse.

Påtalemyndigheten i Sveits etterforsker hittil ikke navngitte personer som mistenkes for blant annet hvitvasking av penger.

Etterforskningen skjer parallelt med en langt bredere amerikansk korrupsjonssak mot FIFA. Torsdag i forrige uke ble en rekke høytstående medlemmer av Det internasjonale fotballforbundet arrestert under mistanke om korrupsjon.

Totalt er 14 personer siktet av FBI.

President Sepp Blatter var ikke blant disse. Det kan imidlertid hende at 79-åringen også blir trukket inn i skandalen.

- Jeg ga FBI de nødvendige dokumentene som førte til gårsdagens arrestasjoner. Det kommer mer. Sepp Blatter er et mål, uttalte den anerkjente journalisten Andrew Jennings på sin twitterkonto dagen etter arrestasjonene.

Jennings er en respektert journalist som har jobbet for BBC og har skrevet bok om FIFA og Sepp Blatter.  (©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere