RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIFA-president Sepp Blatter har innkalt til krisemøte med de seks fotballføderasjonene bare timer før FIFA-kongressen åpner.
FIFA-president Sepp Blatter har innkalt til krisemøte med de seks fotballføderasjonene bare timer før FIFA-kongressen åpner. Foto: Michael Buholzer (Afp)

Blatter innkaller til krisemøte

Sist oppdatert:
Vil diskutere den pågående etterforskningen.

FIFA-president Sepp Blatter har innkalt til krisemøte med de seks fotballføderasjonene bare timer før FIFA-kongressen åpner.

Øverst på møteagendaen står onsdagens pågripelser og den pågående etterforskningen av en rekke FIFA-topper.

Krisemøtet finner sted i Zürich, der FIFA denne helgen samles til den årlige FIFA-kongressen. Foruten onsdagens pressekonferanse, blir krisemøtet det første offisielle grepet FIFA gjør i forbindelse med onsdagens aksjon.

Totalt er 14 personer, ni høytstående FIFA-medlemmer og fem forretningsmenn, siktet i korrupsjonssaken.

Presset Blatter
På FIFA-kongressen skal organisasjonens president for de neste fire årene velges, og det var ventet at Sepp Blatter ville bli gjenvalgt med god margin. Etter onsdagens politiaksjon har imidlertid flere har tatt til orde for at Sepp Blatter må gå av, deriblant Greg Dyke som leder det engelske fotballforbundet FA.

Blatter trakk seg torsdag fra en rekke planlagte møter, blant annet FIFAs medisinske konferanse og et møte med UEFA-delegasjonen.

- Presidenten må gjøre det han kan for å håndtere situasjonen. Det er nok viktigere enn å komme til oss, sa Jiri Dvorak, leder av FIFAs medisinske avdeling, på en pressekonferanse torsdag, ifølge Sky News.

Mange har bedt om at valget blir utsatt, men Blatters eneste motstander, prins Ali bin al Hussein fra Jordan, mener valget bør gjennomføres som planlagt.

Bestikkelser
Sveitsiske myndigheter gikk onsdag til aksjon på luksushotellet Baur Au Lac, og flere FIFA-topper ble pågrepet etter anmodning fra påtalemyndigheten i USA. Siktelsene omfatter korrupsjon og svindel, bestikkelser og hvitvasking i stor skala.

Den sveitsiske statsadvokaten har også opprettet sak i forbindelse med tildelingen av VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Sepp Blatter er ikke selv siktet, men blant de pågrepne er visepresidentene Jeffrey Webb og Eugenio Figueredo. Tidligere visepresident Jack Warner er også siktet.

Ifølge amerikanske myndigheter dreier saken seg om rundt 1,2 milliarder kroner (150 millioner dollar) i bestikkelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere