RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sjefen for det engelske fotballforbundet (FSA), Greg Dyke (til høyre) krever Sepp Blatters avgang. Her på plass under semifinalen i FA-cupen mellom Aston Villa og Liverpool på Wembley 19. april 2015.
Sjefen for det engelske fotballforbundet (FSA), Greg Dyke (til høyre) krever Sepp Blatters avgang. Her på plass under semifinalen i FA-cupen mellom Aston Villa og Liverpool på Wembley 19. april 2015. Foto: Glyn Kirk (AFP/NTB Scanpix)

Blatter må gå, sier leder for engelsk fotballforbund

Sist oppdatert:
Lederen for det engelske fotballforbundet FA ber Sepp Blatter gå av som leder for FIFA etter korrupsjonsskandalen som brøt løs onsdag.

– Sepp Blatter må gå som president i FIFA. Det er ingen mulighet for at tilliten til FIFA kan gjenopprettes så lenge han er der. Han må enten trekke seg eller stemmes ut, ellers må vi finne en annen måte, sa FA-leder Greg Dyke torsdag.

FIFA ble kastet ut i krise like før FIFA-konferansen der Blatter etter alle solemerker skal velges til en ny periode som president.

Onsdag morgen tok FBI ut siktelser mot 14 topper i FIFA og forretningsmenn for bestikkelser og hvitvasking, og sju FIFA-topper ble pågrepet i Zürich.

79 år gamle Blatter har vært FIFA-president siden 1998, samtidig som FIFA gang på gang er blitt beskyldt for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av VM til Sør-Afrika, Russland og Qatar.

Dyke, som er i Zürich for konferansen sammen med hundrevis av andre fotballedere fra hele verden, oppfordret det europeiske fotballforbundet UEFA til å «prøve å tvinge ham ut». UEFA har bedt om at valget av president fredag utsettes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere